Д-р Енчев е роден през 1970 г. в Пловдив. През

...
Д-р Енчев е роден през 1970 г. в Пловдив. През
Коментари Харесай

Д-р Ангел Енчев за развода с жена си Теди Велинова: И двамата сме виновни за раздялата

Д-р Енчев е роден през 1970 година в Пловдив. През 1988 година приключва с отличие във ВМИ в родния си град. През 1997 година отпътува за Гърция, където сполучливо пази дипломата си по медицина. Следдипломната му подготовка и лекарският му стаж протичат в болница "Света Варвара " в Атина като задграничен стипендиант, в болница "Свети Сава " в Атина, детска хирургия към болница "Света София " и доста други. Специализирал е и в други страни.

- Д-р Енчев, публично се разделихте със брачната половинка си Теодора Велинова. Според доста хора това е пиар ход, по този начин ли е в действителност?

- Раздялата ми с Теодора Велинова не е рекламен ход или опит за привличане на вниманието на обществото. Нито един от двама ни не би употребявал сходна вест, обвързвана със фамилията ни, с цел да придобие какъвто и да било актив.

- Казвате, че няма причина за раздялата. Но по какъв начин мъж като вас - забавен, сполучлив, хубав, стига досега, в който загърбва досегашния си живот и трансформира всичко в него?

- Няма съответна причина. В един миг дружно стигнахме до това решение. В последно време връзките ни не се развиваха по метод, по който сме си представяли, и взехме решение, че е по-добре да се разделим в името на децата си и бъдещето им.

- Тази година е годината на разделите - началник Манчев и жена му, Кубрат и Андреа, Софи и Гринго, в международен мащаб също известни и сполучливи персони се разделят. Има ли нещо общо фактът, че след 30 години хората стартират да осъзнават какво тъкмо желаят от живота и към този момент не могат да вършат взаимни отстъпки в персоналния си живот поради децата?

- Не мога да разясня връзките на други хора и аргументите за разводите им, само че за мен и Теодора е най-важно децата ни да порастват в здрава конюнктура и раздялата ни е по-мъдрият избор за това те да имат уважаващи се и разбиращи се родители.

- Как стигнахте персонално вие до концепцията за разлъка? Рутината, нова тръпка, прочувствена дупка или липса на предизвикателство е причина за смяната в живота ви?

- Нито една от изброените аргументи не е в основата на моето решение, което се оказа взаимно. Ще си разреша да изтъквам великия Лев Толстой, че всички щастливи фамилии си наподобяват, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему и когато нещастието вземе превес над щастието, всичко останало губи смисъл.

- Обикновено мъжете си потеглят от една връзка, когато дамата спре да им дава това, от което имат най-голяма потребност - възхищението, уважението, интереса. Това ли липсва в живота ви сега?

- За да се стигне до разлъка, и двамата сътрудници имат своята виновност, евентуално и двамата са създали прекомерно доста взаимни отстъпки със себе си, само че постоянно в партньорските взаимоотношения ключът е в думата "партньорски ".

- Децата ви по какъв начин реагираха на смяната в живота им?

- Надявам се, че раздялата ни няма да се отрази на децата ни, не ги използваме като разменни монети, няма да позволим всекидневието им да се промени, нито ще ги обичаме по-малко.

- Дълъг ли е пътят до триумфа? Помните ли началото, какъв бяхте тогава и какво се промени в персоналния ви живот?

- Не единствено че помня какъв съм бил при започване на кариерата си, а се старая в никакъв случай да не го не помни. Личният ми живот се промени доста, в последните 10 години изживях доста прелестни и незабравими моменти, за които съм признателен, а не толкоз хубавите към този момент съм ги не запомнил и дал прошка.

- В момента "търсите " ли себе си, или сте подготвен и отворен за нова връзка? Изневяра ли е повода за вашето отдръпване от фамилното гнездо?

- Винаги съм знаел кой съм и не мога да си разреша лукса да извинявам решенията си с "търсене на себе си ", защото имам отговорности към пациентите си, към фамилията си и към хората, с които работя. Невинаги в основата на една разлъка има трети човек, от време на време просто разбираш, че е доста значимо не да имаш с кого да поговориш, а с кого да помълчиш...

- Какви са новите трендове в пластичната хирургия? Отмина ли времето на огромните гърди, устни и ботокса?

- Времето на големите гърди и пластмасовите кукли от дълго време отмина. Световните трендове в пластичната хирургия са към оптимално натурален външен тип и младежко лъчение, без прекомерна натрапчивост. Колкото до ботокса, неговата мода надали в миналото ще отмине.

- Как реагираха околните ви, родителите на смяната в живота ви?

- Не единствено на околните ми, само че и на мен ще ми би трябвало време, с цел да привикна с тази смяна. Вярвам, че ще е за положително.

- Какво сега може да ви направи благополучен? Ако сложите ръка на сърцето си - облекчение ли ви донесе раздялата, или болежка, гняв и тъжни мисли?

- Раздялата с някой, към който си изпитвал мощни страсти и усеща, е мъчителна, само че с времето отрицателните прекарвания избледняват и остават единствено хубавите мемоари.

- Как ще изкарате лятото?

- Моето лято в този момент стартира и желая да прекарам допустимо най-дълго време с децата ни. А по отношение на това какво ми следва... времето ще покаже.

Източник: България Днес
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР