Д-р Джудит Локе, клиничен психолог, обяснението защо човек постоянно се

...
Д-р Джудит Локе, клиничен психолог, обяснението защо човек постоянно се
Коментари Харесай

Седем доказани начина да овладеете тревогата си

Д-р Джудит Локе, клиничен психолог, обяснението за какво човек непрекъснато се тревожи се дължи на обстоятелството, че 50% от тревогата се дължи на „ природата “ ни и 50% на външни фактори. С други думи, можем да обвиним отчасти родителите си, само че не е невероятно да поработим върху личното си държание. Ако уговорките не ви дават мира, ето няколко съвета за експериментиране да преборите паниката.

1. Пазарувайте онлайн
Шопингът оказва помощ на доста хора да се отърват от отрицателните мисли. В изискванията на пандемия най-лесно изпълнимо е като се пазари онлайн. Отдайте се на покупки като мъжки облекла, козметика, фешън аксесоари и други артикули и повдигнете настроението си.

2. Предизвикайте мислите си
Запитайте се: Вярно ли е? Полезно ли е? Д-р Локе споделя, че поставяйки под подозрение своите паники с тези два въпроса, ние можем доста елементарно да се преборим с тях.

3. Поставете си ясни, измерими и реалистични упования за това, което може да постигнете без стрес

4. Престанете да бъдете избавител за другите хора

Често хората се тревожат освен за своите каузи, само че и за непознатите. Д-р Локе поучава да си припомните, че сте човек и не може да помогнете на всеки, т.е. няма да сте в положение да „ огреете “ на всички места.

5. Самоирония
Склонността към самоирония е показателна за аспекти на положителното психологично положение, като щастието и, в по-малка степен, общителността. Понякога това е метод да престанете да си въобразявате, че нещата са чак толкоз съществени.

6. Започнете да си водите дневник на благодарността

Така ще акцентирате върху позитивните страни в живота си и ще отдавате по-малко значение на паниките си.

7. Поддържайте се физически дейни

Физическите извършения са потребни освен за тялото, само че и за мозъка. Подобряват менталното здраве и ни разсейват от непотребните паники.

Миглена Стефанова

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР