Д-р Дейвид Кеслер е В съавторство с Елизабет Кюблер-Рос той

...
Д-р Дейвид Кеслер е В съавторство с Елизабет Кюблер-Рос той
Коментари Харесай

Д-р Кеслер с техника за справяне с мъката по време на пандемия

Д-р Дейвид Кеслер е В съавторство с Елизабет Кюблер-Рос той написа книгата „ On Grief and Grieving: Finding the Meaning of Grief Through the Five Stages of Loss “, а след нея - „ Finding Meaning: The Sixth Stage of Grief “. В изявление за HBR Дейвид Кеслер споделя за какво във време на пандемия е значимо да признаем, че изпитваме тъга, както и препоръки по какъв начин да я управляваме.

" Когато изпитваме тъга, постоянно я усещаме и като физическа болежка. За да се оправим с нея, има няколко техники.

Умът постоянно ни демонстрира разнообразни облици - представяме си, че родителите или децата ни се разболяват, виждаме единствено най-лошите сюжети. Не бива да пренебрегваме тези облици или да се опитаме да ги накараме да изчезнат. Но би трябвало да намерим баланс. Ако чувствате, че в съзнанието ви се оформя най-лошото изображение, стремете се да насочите мислите си към най-хубавото допустимо. Дори по неприятния сюжет всички да се разболеят, не всички, които обичате, ще умират. Нито един от сюжетите не трябва да се пренебрегва, само че нито един от тях не трябва и да господства.

За да се успокоите, влезете в сегашното с лесна техника в няколко стъпки:
огледайте се и назовете 5 неща в стаята - компютър, стол, фотография на куче, остарял килим и чаша за кафедишайтеосъзнайте, че в този миг сте добре, имате храна, не сте боленизползвайте сетивата си и помислете какво чувствате - усещате по какъв начин въздухът влиза в носа ви; че одеялото е меко "

Още препоръки от доктор Кеслер може да прочетете на ladyzone.bg.
Д-р Кеслер: Да тъгувате сега е разрешено. И здравословно Лесна техника за справяне с паниката от неразбираемото бъдеще Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 220 2 3 4 Света 434595 12043 19603 111853 Заразени* Нови Починали България 220 2 3 Света 434595 12043 19603
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР