Д ебатът за качеството на образованието е важен не само

...
Д ебатът за качеството на образованието е важен не само
Коментари Харесай

Малките стъпки към голямата промяна в образованието

Д ебатът за качеството на образованието е значим освен за хората, които имат деца. Той е значим за цялото общество, тъй като сегашните деца ще са бъдещите възрастни, които ще дефинират образа на живота ни.

Eто за какво ролята на учебното заведение е да образува умения у децата, които ще са им потребни през целия живот – да бъдат виновни, да бъдат любопитни към ученето, да са гъвкави, адаптивни и да умеят да работят в екип. Важно е да могат да мислят световно, да ръководят вярно времето си, да се аргументират със солидно издигнати тези и несъмнено, да са на „ ти “ със заобикалящата ги среда.

Все повече учебни заведения натъртват на новите и съвременни технологии, с цел да могат децата да са наясно с дигитализацията, която от ден на ден навлиза в нашия живот и има за цел да го улесни. Новаторските просветителни системи, измежду които методът Монтесори, стартират да се ползват в част от учебните заведения, а други намират метод посредством ролеви игри, визуализация и доста други.

Важно е да отбележим, че обичайните и новаторските способи са взаимно свързани и уравновесени. Как обаче се съчетават тези два метода?
 а
Решихме да ви представим модела на едно новооткрито учебно заведение в Банкя. Кръстено на известния френски просветник и публицист, това учебно заведение си е сложило за цел да се концентрира върху характерността на детето и изцяло му развиване като персона, направлявано и подкрепяно от учители-ментори.

Децата работят дружно, в среда на доверие и съдействие, като по този начин осъзнават, че триумфите се дължат както на личния принос, по този начин и на положителната екипна работа. Имат свободата да се обогатяват с нови познания и умения, да откриват и развиват своите ползи и гении.

Сградата на учебното заведение също „ взе участие “ в процеса по образуване на пълноценни и здрави персони. Построена в екологичен регион и решена в естествени материали като дърво и стъкло, образователната база на дава опция децата да порастват на чист въздух, да прекарват време в учене навън и проучване на естествената среда.

Създадени са и отлични условия за насърчаване на артистичните гении на децата – те, дружно с университетските умения построяват една пълноценна персона и по тази причина би трябвало да бъдат насърчавани от най-ранна детска възраст.
 а
„ Вярваме, че сътворяваме една друга културна среда, в която насърчаваме децата да търсят и откриват отговори и решения, да са уверени в личните си умения, да не се боят от провокациите и да виждат опциите в новото “ , изясняват от ПроКредит Банк, основател на плана.

Училище Дени Дидро е вписано в регистъра на МОН и записването за образователната 2021/2022 година на деца в предварителен и първи клас е интензивно.

Повече информация може да откриете.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Умният мъж задава въпроса по този начин: - Мила, да ти оказа помощ ли, или да не ти се греша? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниАтанасова: Всяка минута този парламент носи щетиПевицата претърпява тежка раздяла„ Това са дейните свободни хора, които не могат да бъдат натиснати ”, разгласи Мая МаноловаГ-н Трифонов би трябвало да разбере, че политиката не е като шоутоНа Велики вторник Исус прекарал в нравствени упътвания, а съгласно църковния канон денят е предназначен за смирениеКоста Каракашян и Стефани Ханджийска описват за кино лентата „ Поглед от ръба “ в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bgПълнолунието ще предложи опция да преосмислим възприятието ни за независимост и самооценкаШефът на компанията не е удовлетворен от политиката на Европейски Съюз, закрепена само върху електрическата подвижност.Винаги обръщайте внимание на етикета на продуктаКриптовирусите стават все по-доходоносни за хакеритеНа сцената прозвучаха емблематични части от 80-те и някои от огромните шлагери днесЕто за какъв брой времеВижте какви са променитеЛидерът на „ ИТН ” е безапелационен, че няма никакъв проблем да има предварителни парламентарни избориИма ли съществено пострадалиИмало задоволително доказателства, че той е прострелял собствен комшия пред дома сиОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР