Credit Suisse Group излезе на нетна загуба от 252 млн.

...
Credit Suisse Group излезе на нетна загуба от 252 млн.
Коментари Харесай

Credit Suisse с нетна загуба от 274 млн. долара заради колапса на хедж фонда Archegos



Credit Suisse Group излезе на чиста загуба от 252 млн. швейцарски франка (около 274 млн. щатски долара) през първото тримесечие на годината, откакто огромната швейцарска банка понесе сериозен финансов удар от.

Швейцарската банка претърпя през последните месеци сериозен двоен удар, обвързван с обособените колапси на компанията за финансови услуги Greensill Capital и на американския хедж фонд Archegos Capital Management.

Това принуди банката да ореже раздавания дял, да спре противоположното изкупуване на акции и да стартира следствие по отношение на понесените загуби вследствие на взаимоотношенията си с тези две финансови компании. Credit Suisse също по този начин разгласи, че постовете си ще изоставен ръководителите на капиталовото банкиране и на поделението за рискови интервенции, както и други чиновници.

Банката съобщи, че чака в допълнение отрицателно влияние през второто тримесечие за към 600 млн. швейцарски франка (към 654,3 млн. долара) от рецесията с Archegos, откакто колапса на този хедж фонд към този момент аргументи загуби за Credit Suisse в размер на 4,4 милиарда швейцарски франка.

Нетната загуба за първото тримесечие е в размер на 252 млн. франка, се споделя в известието на швейцарска банка, до момента в който предстоящият на финансовите пазари бяха за още по-големи загуби на стойност към 800 млн. франка. Година по-рано Credit Suisse беше на чиста облага от 1,31 милиарда

По-рано през април Credit Suisse предизвести, че и тримесечна загуба преди облагането с налози за към 900 млн. швейцарски франка.

Провалът на фонда Archegos засенчи мощните резултати на цялостния инвестиционно-банков бизнес на Credit Suisse, чиито доходи набъбнаха през първото тримесечие с цели с 80% по отношение на година по-рано.

" Нашите резултати за първото тримесечие на 2021 година бяха повлияни доста от загубите за 4,4 милиарда швейцарски франка, обвързвана с хедж фонд, основан в Съединени американски щати ", сподели изпълнителният шеф Томас Готщайн и добави, че управлението на компанията " ще работи, с цел да подсигурява, че Credit Suisse ще излезе по-силна от този скандал ".

Междувременно швейцарският финансов регулатор разгласи в четвъртък, че е почнал следствие на Credit Suisse поради абсурда с Archegos.

Швейцарският орган за контрол на финансовите пазари (FINMA) съобщи, че е разкрил изпълнително произвеждане против Credit Suisse във връзка със " забележителните загуби " на банката, свързани с хедж фонда от Съединени американски щати Archegos Capital Management.

В изказване си FINMA уточни, че " ще проверява по-специално вероятните дефекти при ръководството на риска " и ще назначи сътрудник от трета страна, който да проверява и да продължи да обменя информация с оторизираните органи във Англия и Съединени американски щати.

FINMA съобщи също по този начин, че е разкрила произвеждане против банката и поради загубите, свързани с колапса на компанията за финансово услуги Greensill Capital.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР