COVID вече се превръща в едно респираторно заболяване, което ще

...
COVID вече се превръща в едно респираторно заболяване, което ще
Коментари Харесай

Д-р Николова: COVID вече е едно респираторно заболяване, което ще ни съпътства през зимния период

„ Коронавирус към този момент се трансформира в едно респираторно заболяване, което ще ни съпътства през целия зимен интервал. Няма нищо ужасно и нищо изключително, ние се научихме да го диагностицираме и да го лекуваме, към този момент три години го вършим “. Това съобщи пред Нова телевизия общопрактикуващият доктор и член на УС на БЛС доктор Гергана Николова.

По думите й, в този момент следим нещо, което не е имало преди – висока температура. В същото време обаче има пациенти, при които има ниска температура, единствено лека болежка в гърлото, лека хрема и болежка по мускулите и по ставите, означи тя.

Д-р Николова е безапелационна, че няма причина учениците да минават към онлайн образование.

„ Това може да се направи само в случай че са доста отсъстващите и би трябвало да се откри метод да има друга форма на образование, с цел да не се пропуща материал “, уточни тя.

Д-р Николова напомни, че за това заболяване има ваксина, има персонални защитни средства, които могат да се употребяват и са потребни.

„ Няма никакво съображение да се минава към затваряне. Децата би трябвало да са на учебно заведение, студентите би трябвало да учат, животът би трябвало да продължи по естествения си път “, акцентира лекарката.
Тя показа, че постоянно имунизира искащи в кабинета си и самата тя към този момент е с 4 сложени ваксини.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР