Covid помощта за земеделските стопани е увеличена с 39 милиона

...
Covid помощта за земеделските стопани е увеличена с 39 милиона
Коментари Харесай

Covid помощта за земеделските стопани е увеличена с 39 млн. лева до над 111 млн. лева



Covid помощта за земеделските стопани е увеличена с 39 милиона лв. до над 111 милиона лв.. Започнаха срещите с браншовите организации за установяване на механизма за разпределение на парите, съобщи във Велико Търново заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

54% е нарастването на парите по Covid помощта, а задачата на срещите с организациите от другите браншове е да се дефинира по какъв начин да бъдат разпределени парите.

" Тук не е животновъди против растениевъди или риболовство против аквакултури. Ние би трябвало дружно да стигнем до механизъм, който е обективен, от който няма да бъде удовлетворен никой, само че е транспарантен “, съобщи заместник-земеделският министър Иван Христанов.



Той призна, че доста от секторите са в протестна подготвеност, само че аргументите са разнообразни. При картофопроизводителите, които няма да получават дотации за трапезните картофи, ще се водят договаряния с Брюксел:

" Ние чакаме контестации от страна на Европейската комисия и ще се борим до край “.

Няма по какъв начин да бъдат изпълнени настояванията на животновъдите за по-големи помощи по програмата деминимис, уточни Христанов:

" Тя към този момент е завършила. Ние не можем да създадем нищо повече по деминимис ". 

Оризопроизводителите, които желаят нарастване на помощта, ще я получат. Осъждат се механизми за подкрепяне и на овощарите, увери заместник-аграрният министър Иван Христанов, който се срещна със аграрни производители в Габрово и във Велико Търново.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР