COVID кризата промени много начина, по който работим. Голяма част

...
COVID кризата промени много начина, по който работим. Голяма част
Коментари Харесай

КНСБ се обяви за бърза промяна в законовaта уредба за затвoрените бизнеси

COVID рецесията промени доста метода, по който работим. Голяма част от хората работят онлайн, други изгубиха работата си поради банкрути и стесняване на производства. Зачестяват и случаите на хора, които не престават да работят без значение, че са инфектирани с Коронавирус, тъй като се опасяват за работата си. 

" Бяха разисквани много спомагателни ограничения, които би трябвало да бъдат насочени към хората. Вече има затворени бизнеси, а ще има и още. Там би трябвало да има бърза смяна в законовата уредба, която да разреши изплащането на до 80% от брутното заплащане на хората при положение, че са били затворени техните предприятия по заповед на министъра на опазването на здравето и финансирането им през нови целеви ограничения ", съобщи в ефира на президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

По думите му, хората имат право все още да употребяват болничен лист. Той изясни, че са създали предложение да се разшири опцията за гледане на болен член на фамилията до 18 години до 20 дни. От КНСБ считат, че би трябвало да се разшири и неплатеният отпуск с още един месец годишно. 

" Нашата съществена рецензия към бюджета за идната година е, че ние не виждаме тези средства, които считаме, че би трябвало да бъдат най-малко 1 милиард, с цел да могат да бъдат продължени всички настоящи сега стратегии ", сподели Димитров. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР