COVID-19 ще остане завинаги. Това заяви проф. Иво Петров. “COVID-19

...
COVID-19 ще остане завинаги. Това заяви проф. Иво Петров. “COVID-19
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 октомври


COVID-19 ще остане вечно. Това съобщи проф. Иво Петров. “COVID-19 ще стои не 20 години, а вечно. Полезните заключения за COVID-19 ще дойдат след няколко години, когато ще имаме цялостна картина на това, което се е случило ”, разясни лекарят.

COVID-19 е нов вирус и ние в действителност няма по какъв начин да знаем какво ще се случва с него. С грипния вирус сме от епохи, имали сме доста повече време да се приспособяваме, до момента в който с новия ковид не е по този начин. Това изясни вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

След тежко боледуване от COVID-19, на 66 години е умрял акушер-гинекологът проф. доктор Георги Хубчев. Той заемаше длъжността шеф на АГ отделението в УМБАЛ „ Дева Мария ” в Бургас.

" Моля ви, помогнете ни, тъй като има региони в България, където е доста тежко. В Североизточна България отхвърлят да одобряват, тъй като нямат места. Помогнете на нас! Няма политика, не е и належащо. Надявам се в действителност да не стигнем до вълнà. " С този апел се обърна към обществото ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. По време на Чиловата академия в Смолян той връчи премията на удостоения със званието „ Лекар на годината “ на районно равнище доктор Румяна Карагяурова. Началникът на инфекциозното поделение в регионалната болница получи почетен знак - посребрен.

Ще бъде упражняван непоколебим надзор от страна на българските здравни управляващи и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Европейските клубни шампионати, които се играят на националния стадион “Васил Левски ”. Вчера бяха одобрени напътствията за използването на противоепидемични ограничения на тези срещи. Първата от тях е сред тимовете на ЦСКА - София и ЧФР - Клуж на 22.10.20 година Това сподели пред медии през днешния ден министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Броят на новите случаи на ковид още веднъж доближи рекордни стойности, като за следващ път означи растеж като безусловно число, само че лека понижа като % позитивни проби. За 16 октомври откритите случаи са 998, с цели 84 повече от предходния също рекорден доклад. Направени са недостиганите до момента през седмицата 7 442 теста, което е със 1 118 повече на дневна база. Така процентът на позитивните леко спада и от 14,45 на 100 към този момент е 13,41%.

„ С регионалните шефове на Търговище, Шумен, Варна и зам.-областния на Разград обсъдихме разпространяването на COVID-19 в района, като главната задача беше да забележим къде областите би трябвало да си сътрудничат “. Това съобщи министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов на брифинг в Търговище. Той заяви, че Министерството на здравеопазването ще финансира разкриването на лаборатории за проучване с PCR проби в МБАЛ - Търговище и в МБАЛ - Шумен.

Отделяме 504 милиона лв. да подкрепим фамилиите, които имат потребност от храна, хигиенични материали и детски такъми. Благодарение на напъните на екипа на министър Деница Сачева средствата са обезпечени по Оперативната стратегия за храни и ще бъдат налични в интервал от 2021 година до 2027 година.

" Скопие желае България да се съгласи да бъде планувана първата междуправителствена конференция за започване на договаряния за участие на Северна Македония в Европейския съюз. Но ние имаме своята позиция. Сключили сме и контракт преди повече от три години, който съседката ни не съблюдава и счита, че няма задължението да го прави. " Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Мерките за битка с корупцията постоянно се възприемат с съмнение от страна на жителите на Казахстан. Според специалистите това се дължи на активността на авторитетни в страната кланове.

Броят на хората без дом в рамките на Европейския съюз (ЕС) се е нараснал със 70%. Сравнението е с интервал от преди 10 години. Като позитивен образец за политика по отношение на бездомните изпъква Финландия, благодарение на специфична тактика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР