COVID-19, расова дискриминация, правосъдие и здравеопазване. Това бяха основните теми,

...
COVID-19, расова дискриминация, правосъдие и здравеопазване. Това бяха основните теми,
Коментари Харесай

Битката за Белия дом: Първи дебат Тръмп-Байдън - много обиди, нападки и малко политика

COVID-19, расова дискриминация, правораздаване и опазване на здравето. Това бяха главните тематики, по които спориха президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и някогашният вицепрезидент Джо Байдън в първия спор преди изборите за държавен глава на Америка. Двамата претенденти си размениха редица обиди в първия ефирен спор посред им преди президентските избори на 3 ноември.
" Всички знаят, че той е измамник ", сподели някогашният вицепрезидент по адрес на Тръмп и го назова " смешник ". " У вас няма нищо интелигентно ", сподели президентът републиканец, обръщайки се към Байдън. Тръмп назова съперника си " марионетка " на радикалната левица. Демократът Джо Байдън назова президента Доналд Тръмп и " пудела на Путин ", тъй като " отхвърля да каже и дума за наградите за убийства на американски военни ". Според американски медии съветски сътрудници са раздавали пари на бойци, близки до талибаните, с цел да убиват американски бойци в Афганистан.

Първият ефирен спор сред кандидатите за поста се организира в Кливланд.

Съгласно протокола, признат по отношение на COVID-19, двамата претенденти за Белия дом не се ръкуваха, когато излязоха на сцената. Модератор на 90-минутния спор бе журналистът от " Фокс нюз " Крис Уолас, заяви Ройтерс. По информация на уредниците в залата е имало към 80 души, в това число членове на фамилиите на двамата претенденти, хора от щаба им, чиновници по сигурността и публицисти.

Първата тематика, по която влязоха в конфликт двамата претенденти за президент на Съединени американски щати, бе Върховният съд, заяви ДПА. Тръмп отбрани решението си да номинира Ейми Кони Барет на мястото на умрялата предходната седмица съдийка от Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг. " Спечелихме изборите " през 2016 година и " имаме право да го създадем ", сподели Тръмп и добави, че е определен за президент не за три, а за четири години и може да упражнява пълномощията си до края на мандата.

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом отвърна, че е трябвало да бъде изчакан резултатът от изборите на 3 ноември и спечелилият от този избор да номинира идващия арбитър. С номинирането на Барет, счита Джо Байдън, президентът цели анулация Закона за налично опазване на здравето, което ще лиши по думите му 20 милиона души от здравно обезпечаване. Той добави, че в случай че стане президент, ще разшири обсега на програмата за здравно обезпечаване, известна като " Обамакеър ".

Кандидатът на Републиканската партия упрекна Байдън, че желае да унищожи частното опазване на здравето и че е под контрола на социалистите в Демократическата партия.

Двамата претенденти за президент на Съединени американски щати влязоха в спор по трънливия въпрос за расизма и дискриминирането. Джо Байдън упрекна президента Доналд Тръмп, че пробва да насади ненавист на расова основа и да всее ерес в американското общество. По думите му " има систематична неправда в тази страна ". Тръмп репликира, че има огромна поддръжка измежду афроамериканците и добави, че през 90-те години, когато е бил сенатор, Байдън е прокарал закон за престъпността, който е бил в ущърб на чернокожите в Съединени американски щати. " Вижте закона за престъпността от 1994 година, където ги нарекохте " суперхищници ". Афроамериканците били " суперхищници "... Те към момента помнят това ", сподели Тръмп.

Модераторът на дебата Крис Уолас попита президента дали осъжда поддръжниците на теорията за превъзходството на бялата раса. " Разбира се, податлив съм да го направя ", отговори Тръмп, само че бързо смени тематиката и сподели, че съгласно него главните виновни за насилието в Съединени американски щати по време на митингите са леви групировки като " Антифа ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нападна претендента на Демократическата партия за президент Джо Байдън поради желанието му за ново затваряне на стопанската система при скок на инфекциите с ковид, съобщи ДПА. " Той ще я затвори още веднъж и ще унищожи тази страна ", сподели Тръмп и добави, че доста хора ще пострадат при налагане на нова карантина. Байдън отговори, че сега заетостта е по-малка, в сравнение с когато Тръмп встъпи в служба преди близо четири години. " Той трябваше да се погрижи за потребностите на американците, с цел да можем да отворим по безвреден метод " стопанската система, сподели някогашният вицепрезидент.

Според Байдън президентът е по-загрижен за стопанската система и фондовата борса, в сравнение с за прекъсването на разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс. В края на дебата претендентът за Белия дом от Демократическата партия Джо Байдън пое ангажимент да признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Президентът републиканец Доналд Тръмп избегна този заключителен въпрос на модератора. Доналд Тръмп не отговори на въпроса на Крис Уолас за признаването на изборните резултати и за следващ път заприказва за манипулиране на вота. " Ще има измами, каквито не сме виждали в никакъв случай ", сподели Тръмп, който от седмици твърди, че гласуването по пощата ще докара до измами. По думите на президента оповестяването на окончателните резултати може да се забави с месеци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР