COVID-19 протича в няколко фази. В различните фази се намесват

...
COVID-19 протича в няколко фази. В различните фази се намесват
Коментари Харесай

Проф. Момеков предупреди изрично: Не използвайте това лекарство за лечение на К-19

COVID-19 протича в няколко етапи. В другите етапи се намесват разнообразни лекувания. Когато има потребност от прибавяне на О2 беше открита потребността от прибавяне на кортикостероиди. Това съобщи фармацевтът проф. Георги Момеков пред БТВ.

Във връзка с Хидроксихлорохина, фармацевтът съобщи, че от тази терапия няма изгода. СЗО е доста значима организация. Тя няма регулаторна функционалност и не може да вменява на регулаторите какво да се ползва, уточни той.

Ползата на Ремдесивир е, че той съкратява болничния престой, което е от огромна изгода. Той обаче не е панацея, изясни проф. Момеков.

Препаратът Ивермектин в тропиците е избавил доста хора от слепота. Той се ползва за лекуване на кожни паразитни заболявания, като краста.

Има страни, в които тази слепота е изкоренена, с помощта на това лекарство. В България няма публично позволение за приложимост. Ако не се постанова по-добре да не се употребява, предложи проф. Георги Момеков.

Той разяснява имунизацията на Pfizer и фактът, че тя изисква предпазване до – 80 градуса. „ Това е нещо ново. Повечето ваксини на пазара са въз основата на белтъчни фрагменти. Тази нова ваксина съдържа белтъчната РНК на вируса, която организма ни ще прочита. Това е нов тип ваксини, които занапред ще навлизат за приложимост. В момента се организират доста огромни изследвания от трета фаза на тествания. Ние ще знаем повече за имунизацията, когато тя се появи действително “, обясни проф. Георги Момеков.

Хората в България желаят да пият хапчета и по-късно да се държат като идиоти. Нека се държим рационално, прикани той.

„ При някои антибиотици има изгоди при зараза. Целта на антибиотиците при COVID-19 е да угнетен някаква бактериална зараза. Аспирин в ниски дози пречи на образуването на тромби. При това вирусно заболяване е мъчно да се реши изгодата. Може да се приема профилактично за няколко дни. Тя обаче крие риск от кръвоизливи, по тази причина би трябвало да сме сигурни, че пациентът няма язва, да вземем за пример “, изясни той.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР