Covid-19 доведе до отлив на гласуващи в села в област

...
Covid-19 доведе до отлив на гласуващи в села в област
Коментари Харесай

Отлив на гласуващи в села в област Кърджали

Covid-19 докара до отлив на гласуващи в села в област Кърджали. Заради покачвания брой на болни гласоподаватели в доста секции беше регистрирана ниска интензивност. Не се виждаха доста гласоподаватели от Турция, завърнали се да гласоподават у нас.

Според публична информация на Гранична полиция няма значително нарастване на трафика от южната ни съседка към България.

Машинният избор се оказа спънка за гласоподаване в дребните обитаеми места. Избирателите избраха хартиената бюлетина, вместо техниката.

Част от обясненията бяха боязън от машината.

„ Посочихме урната за машинно гласоподаване. Сутринта включихме машината, пуснахме зареждане, само че никой не е показал предпочитание “, сподели председателката на комисията в село Габрово Марияна Георгиева.

Днес в селото не се виждаха доста изселници от Турция. Гласуваха единствено трима, един от които се е върнал за дълго време.

В село Кукушане също не чакаха посетители от чужбина.

„ Не ми се има вяра да идват. Страх ги е от ковид и доста скъпо излиза пътя и за писиара доста пари. Няма кой да им ги заплати. Може да си гласоподават и там “.

Днес гласоподаваха и завърнали се от Западна Европа, само че не поради вота, а поради строгите противоепидемични ограничения там.

Осем са постъпилите тъжби в Районната комисия. Те касаят нарушение тайните на вота, непозволена пропаганда и недопускане на гласоподаватели да гласоподават, макар че имат право на това.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР