© Цветелина Николаева Бус лентата на бул. Цариградско шосе между

...
© Цветелина Николаева Бус лентата на бул. Цариградско шосе между
Коментари Харесай

Бус лентата на "Цариградско шосе" е скъсена заради удължена зона за престрояване

© Цветелина Николаева Бус лентата на бул. " Цариградско шосе " сред бул. " Пейо Яворов " и хотел " Плиска " е съкратена с 240 м, с цел да може зоната за престрояване на колите, които идват от Телевизионната кула и пътуват в посока хотел " Плиска ", да бъде удължена. Това обясниха от Столичната община във връзка видеоматериал на " Спаси София ", в който се споделя, че лентата е отстранена.

Причината за смяната е, че при престрояването колите всеобщо са правили нарушавания и навлизали в тази част от пътя, по която се движи градският превоз. Така се образували тапи и водачите получавали фишове от КАТ, изясняват още от пресцентъра на общината.

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване

За сметка на това е удължена бус лентата при кръстовището с " Алея Яворов " със 160 метра (виж схемата).

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо това е значимо

Решението за удължаването на зоната за престрояване е взето през септември по самодейност на КАТ, защото преди на служителите на реда им се налагало да показват на водачите от кое място да минават, с цел да няма спор с градския превоз. Впоследствие е бил отстранен знакът за бус лентата и е поискано да се промени маркировката на пътя. По същия метод е удължена зоната за престрояване на бул. " България " поради конфликтен десен завой към " Нишава ", който принуждавал водачите да пресичат зоната за автобусните линии.

Сигналът

По-рано денем от организацията " Спаси София " сигнализираха за отстранена бус лента във въпросния сектор, а самостоятелният претендент на локалните избори Борис Бонев от сдружението разкритикува ръководството на Йорданка Фандъкова за отношението ѝ към градския превоз. " На коя калинка в общината ѝ хрумна това и с какви претекстове е заличена единствената същински работеща БУС лента в столицата? Решението е толкоз неуместно, че няма за стотен път да обясняваме за какво даването на приоритет на градския превоз е основно в битката с мръсния въздух и тапите ", написа той в профила си във Фейсбук.

От организацията " Спаси София " се борят от години за повече бус ленти в София. Именно екипът ѝ беше този, който насочи предложение за смяна на Наредба 2 на районното министерство за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии през 2015 година Впоследствие концепцията беше осъществена и бяха отстранени старите неизпълними условия за построяването на бус ленти, които спираха опцията за бърз градски превоз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР