© Toby Melville Най-голям дял като оператор по зареждане с

...
© Toby Melville Най-голям дял като оператор по зареждане с
Коментари Харесай

Shell ще доставя гориво за "Летище София"

© Toby Melville Най-голям дял като оператор по зареждане с гориво на софийското летище има " Лукойл " - близо 70% за 2015 година
Още по тематиката
Най-големите транспортни компании: Гладни за водачи, гладни за релси

Сухопътните превозвачи губят бизнес поради нови регулации в Европейски Съюз и нови непредсказуеми зони като Турция
29 авг 2017
Повече пасажери и самолети подвигат приходите на летище София

От държавните транспортни сдружения растеж през първата половина на годината има и пристанище Бургас
16 авг 2017
Летище София с следващ рекорден растеж през юли

Около 42% е нарастването на броя на пасажерите за седемте месеца на годината, като те към този момент надвишават 3.7 милиона
14 авг 2017
Искате ли да летите

Българската лека авиация има да догонва тази в Западна Европа. Потенциалът за развиване обаче е огромен
11 авг 2017
Летищата в Бургас и Варна с 9% нарастване на пасажерите за първото полугодие

Двете летища доближават 1.3 млн. пасажери месец по-рано, по отношение на 2016 година
6 авг 2017
Процедурата за концесията на летище София евентуално ще се възобнови през октомври
от Дневник,25 юли 2017
Горива: Размирната петролна година

Евтиният нефт изтри 3.75 милиарда лева доходи от докладите на най-големите 25 компании за горива за две години
18 юли 2017

Съвместна компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries ще доставя авиационно гориво за " Летище София ", оповестиха от компанията. Доставчик ще бъде Shell & MON Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщeрно сдружение на двете компании. България е първата локация отвън границите на Гърция, където компанията ще доставя авиационно гориво, и първата интернационална точка, в която стартира оперативна активност.

По данни от доклада за активността на " Летище София " за 2015 година в Търговския указател сдружението дава услуги по наземно обслужване на въздухоплавателни средства с горива като наземен оператор по контракти с " Лукойл ейвиейшън ", по съглашение със " Суиспорт " и зареждане със лично на " Летище София " гориво. " Лукойл " работи от декември 2010 година като оператор по зареждане с гориво и за 2014 година делът му в тази ниша е бил 66.9%, а за 2015 година - 69.5%. " Суиспорт България " оперира от септември 2012 година, като е посочено, че стартира интензивно да прави активността от началото на 2013 година и за 2014 година е посочен дял от 27.9%, а за 2015 година - 26.2%. За " Летище София " делът е бил надлежно 5.2% и 4.3%.

Shell в облаците

" Авиационният бизнес на Shell продължава да е фокусиран върху стратегическото си разгръщане в авансово определени местоположения ", показва Адам Харисон, общоприет шеф на Shell Aviation за Европа и Южна Африка, в прессъобщение до медиите. " Летище София " е посочено като " точната конструкция и вярната локация " по думите му. Според Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на " Shell България ", доставките на авиационно гориво от компанията за летището в София ще допринесат " към възстановяване на офертата на авиационно гориво в България ".

В известието се показва, че за първите осем месеца на 2017 година през летище София са минали 4 363 140 пасажери, което е нарастване от 41% по отношение на същия интервал на миналата година. Във вторник от оператора оповестиха, че към този момент са посрещали и 5-милионния си пасажер. Самолетите, които са кацнали и изхвърчали през август 2017 година, са се нараснали с 14% в съпоставяне със същия месец на предходната година. " Летище София е един от основните югоизточни центрове в Европа, употребен от водещи обичайни самолетни компании и огромните нискотарифни превозвачи ", се споделя още там.

Кой кой е

Shell & MOH Aviation Fuels A.E. е взаимно сдружение, основано през 2010 година от Shell Overseas Holding (51%) и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries (49%) за търговия и доставка на авиационни горива под марката Shell в Гърция. Shell & MOH Aviation Fuels имат показване на 20 летища в Гърция – в това число интернационалното летище на Атина " Елефтериос Веницелос ", както и летища в Актион (Лефкада), Араксос, Ханя, Ираклион, Каламата, Карпатос, Кавала, Кефалония, Керкира (Корфу), Кос, Митилини, Миконос, Родос, Самос, Санторини, Скирос, Солун, Волос и Закинтос.

Shell Aviation е международен снабдител на авиационно гориво и смазочни материали. Компанията доставя гориво за 900 летища в 36 страни, като годишно зарежда над 2 млн. самолета с авиационно гориво Shell.

Shell е на българския пазар в бизнеса с търговия с петролни артикули от 26 години. Има към 100 обекта. В портфолиото й от бизнеси в страната участва и търсене и изследване на петрол и природен газ от 2015 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР