© SUSANA VERA Още по темата Катедралата Саграда фамилия и

...
© SUSANA VERA Още по темата Катедралата Саграда фамилия и
Коментари Харесай

ЕК предупреди: Бойците на "Ислямска държава" започват да се прибират по домовете си, включително и в Европа

© SUSANA VERA Още по тематиката
Катедралата " Саграда фамилия " и крайбрежната част на града също са били цели
20 авг 2017
Банковите бумаги също пострадаха на тържищата в Европа
18 авг 2017
Полицията на Каталуня заяви в Twitter, че това е терористичен акт и е задействала протоколи за дейности при съзнателно нахлуване
17 авг 2017

След провалите, които понесе " Ислямска страна " в Ирак и Сирия, бойците на терористичната организация ще се насочат към домовете си. За интервала от 2011 до 2016 година тяхната бройка доближава над 42 хиляди и идват от над 120 страни, в това число и към 5000 индивида от страни в Европейския съюз. Европейски Съюз би трябвало да се приготви за следенето и посрещането на тези хора и фамилиите им, написа в нов справочник на Мрежата за информираност по въпросите на радикализацията (RAN) към Европейската комисия, представен от Българска национална телевизия.

Част от бойците на ИДИЛ и техните фамилии - сред 20 и 30% - към този момент са се завърнали или са потеглили назад, пресмятат от RAN. Между 1200 и 3000 индивида ще се насочат от Сирия към Европа, като европейските страни с максимален брой бойци са Германия, Франция, Белгия и Англия. Има сведения също и за доста жители на Австрия, Дания, Финландия, Италия, Холандия, Испания и Швеция. Маршрутът за доста от тях ще е най-популярният - през Турция.

Според отчета болшинството от завръщащите се в Европа ще са дамите и децата на бойците, а самите мъже, които са взели участие в бойните дейности, ще са най-общо два вида - такива, които са разочаровани от загубата или разубедени от идеята, и такива, които към момента имат идеологически и религиозни подбуди за халифат.

За граничните служби на Европейски Съюз ще е изключително значимо да разпознаят вида на завръщащите се и да изготвят проекти за самостоятелен метод към тях. Експертите на Европейска комисия оферират да се затегне връзката сред институциите, свързани с работата с мигранти в страните членки, и да се плануват механизми за незабавна оценка на риска за всеки прекосяващ границата.

Децата, родени в последните години в Сирия, е прекомерно евентуално въобще да нямат актове за раждане и ваксини, а доста от тях, както и от възрастните може би ще се нуждаят от психическа помощ, показват още от RAN.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР