Continental AG вече има нов действащ симулатор за шофиране с

...
Continental AG вече има нов действащ симулатор за шофиране с
Коментари Харесай

Continental тества гумите си в симулатор

Continental AG към този момент има нов настоящ симулатор за шофиране с разнообразни гуми. Той ще се употребява за нови и по-нататъшни разработки, изключително в бизнеса с автентично съоръжение за гуми. Пускането му в деяние беше предшествано от фаза на тестване от към дванадесет месеца.

Високотехнологичната система е тъй наречените „ Driver-in-the-Loop Simulator „ (DIL), който пресмята точните параметри на динамичността на шофиране на гумите в съответния тестов автомобил. Благодарение на високата си подвижност, симулаторът може да даде на професионалните тестови водачи на Continental субективни усещания от шофирането, които са сравними с проби на гуми на същинска тестова писта.

„ Методите за виртуална разработка ни разрешават да приспособяваме решенията още по-ефективно и точно към потребностите и условията на нашите клиенти. Виртуалните тестови километри също имат огромен принос за опазването на скъпи запаси “ - изяснява Бернд Корте, началник на отдела за проучвания и разработки за автентично съоръжение на гуми за леки коли в Continental - „ С нашия нов симулатор редуцираме времето за разработка и минимизираме разноските и потреблението на първични материали в производството и логистиката. “

Симулаторът пресмята точните динамични параметри на шофиране на гумите и тези на съответния тестови автомобил. Continental зарежда съответния модел гума за модела транспортно средство на клиента в симулатора. Това съдържа точна информация за структурата на гумата, дизайна на протектора и каучуковата примес. Тест-пилотът „ кара “ специфичен модел гума за съответен вид на модел транспортно средство, както преди на физическото тестово трасе.

В симулатора могат да се тестват гуми за всички транспортни средства и разновидности на задвижване, за леки коли и търговски транспортни средства, както и за електрически, хибридни и транспортни средства с вътрешно горене. Ключовото преимущество е, че параметрите на гумата могат да бъдат контролирани цифрово когато и да е. Това значи, че тестванията могат да се повтарят на къси шпации и субективните усещания от шофирането могат да се съпоставят непосредствено.

Благодарение на огромната си платформа за придвижване (четири метра дължина, пет метра ширина) и оптимално ускоряване от дванадесет метра в секунда, тестовите водачи усещат всичките шест степени на независимост на динамичността на шофиране, тъкмо както в същинско транспортно средство на физическа тестова писта. Те включват надлъжно и напречно придвижване, повдигащо придвижване, отклоняване, наклоняване и търкаляне на транспортно средство.

Професионалните тестови водачи са подготвени да включат тези субективни усещания от шофирането в процеса на разработка. Този опит е от значително значение, с цел да се реализира точното сходство на гумите, мечтано от производителя на автомобила за съответния модел автомобил.

„ Използваме нашия симулатор за шофиране, с цел да тестваме и усъвършенстваме гума, преди да го създадем физически за първи път “ - изяснява Джулиан Крьобер, който дава отговор за симулатора в Continental - „ Това ни разрешава в допълнение да усъвършенстваме нашия развой на разработка и икономисва доста време на нашите клиенти. “

Нови материали, които се употребяват за първи път в гума, също могат да бъдат тествани необятно в новия симулатор. Тестването е изключително значимо, защото всякога, когато потвърден материал в гума се размени с нов, свойствата и взаимоотношенията с други материали би трябвало да бъдат обширно изследвани. По този метод Continental подсигурява, че гумите му по-късно дават отговор на най-високите критерии за успеваемост във връзка с свойствата, свързани с сигурността, както и други значими аспекти като противодействие при търкаляне или развиване на шума.

Всеки тестови цикъл, приключен в симулатора на шофиране, вместо на действителни пътища, значи по-малко тестови гуми, които би трябвало да бъдат направени. Инвестицията в тази нова тестова технология също способства за обширните действия в програмата на Continental за резистентност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР