class=MsoNormal style=border: none; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .75pt; padding: 0cm; mso-padding-alt:

...
class=MsoNormal style=border: none; mso-border-bottom-alt: solid windowtext .75pt; padding: 0cm; mso-padding-alt:
Коментари Харесай

Цанко Цветанов пред Nostrabet: Аржентина ще се прибере рано у дома, ако не заиграе като отбор

class= " MsoNormal " style= " border: none; mso-border-bottom-alt: solid windowtext.75pt; padding: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm; " > Цанко Цветанов е един от тези, които на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година изкараха българите на улиците, и съдейки по мрачното настояще в родния футбол, това четвърто място надали в миналото ще бъде повторено или надминато.В днешни времена Цветанов прави това, което най-добре умее, да предава своя опит и познания като треньор на сегашните футболисти. Като експерт сега той следи какво се случва по терените в Катар и го потърси, с цел да разкрие своите усещания от досегашните мачове на Шампионата на планетата.

-         Г-н Цветанов, по какъв начин приехте загубата на Аржентина?
-         Защо Аржентина я позволи?
-         След леко първо полувреме, те си помислиха, че всичко е свършило и откакто получиха две бързи попадения, изпаднаха в потрес, от който не можаха да излязат и да се върнат в мача. Вярно е, че имаха териториално предимство, само че не сътвориха чисти положения.
-         Изненадан ли сте от продукцията на арабите?
-         Не бих споделил. Арабите нанесоха своя удар за 5 минути и се прибраха в отбрана, само че аз споделям, че не съм сюрпризиран от тяхното държание на терена, тъй като не зная дали българската футболна публика има визия, че действителностите в света сега са такива, че в Саудитска Арабия и Япония се играе най-хубавият клубен футбол в Азия. Твърдя го, защото имам усещания, а и мои сътрудници са ми го казвали.
-         Докъде може да стигне Саудитска Арабия?
-         Това, което мога да кажа е, че ще затормозят и другите два противника в групата. Затова Мексико и Полша би трябвало да са пределно съсредоточени и да не подценяват тези срещи. Дали обаче силите на арабите ще стигнат за нова сензация, зависи от това какъв брой бързо ще могат да преодолеят еуфорията, в която изпаднаха.
-         Възможно ли е да станем очевидци на още по-голяма сензация – Аржентина да не излезе от групата си за първи път?
-         Всичко е допустимо, защото след 1986 година силата на Аржентина в никакъв случай не е била в колектива. Ако техните футболисти съумеят да подчинят личното си его в името на тима, тъй като като характерности имат положителни играчи, и Аржентина заиграе като тим, може до стигнат до директните елиминации. В противоположен случай ще се приберат рано вкъщи.
-         Какво дава на футбола тази победа на Саудитска Арабия?
-         Тя демонстрира, че във футбола още имат вяра в чудеса и приказки. Ако би трябвало да съм почтен, страни като Саудитска Арабия не са моят любимец за развиване на света като човешки връзки, само че но терена е друго. Там излизат хора, играят 11 на 11 и от време на време не постоянно по-добрият побеждава. Победи като тази обаче са нещо положително и за цялостното развиване на футбола.
-         Япония също хвърли бомбата, като победи Германия.
-         Ако погледнем в исторически проект, това би било изненада, само че сега нещата стоят по друг метод. Германия няма този мощен тим, който е имала на други финали, имат забавни млади играчи, само че им би трябвало време. Докато за Япония към този момент споделих, че в тази страна футболът прогресира. Да не забравяме също, че японците играят в немското шампионата, което значи, че са научени и школувани футболисти.
-         Ако Германия не стигне до директните елиминации, това ще се случи за втори следващ път на Световно, нещо което в никакъв случай не е било.
-         Нека въпреки всичко да изчакаме да минат тези два мача. Никой не може да отписва Германия, въпреки че нещата за тях станаха комплицирани. В тази група наподобява, че единствено Коста Рика няма шансове да продължи напред.
-         Вашите първи усещания от Мондиала?
-         Отлични терени, отлични игрища, отлична атмосфера за футбол. С изключение на мачовете на Аржентина и ненапълно на Германия, другите резултати са в границите на естественото, а три тима до този миг се открояват с владеенето на топката, самодейността на терена и резултатността – Англия, Франция и Испания.
-         Харесва ли Ви футболът, който се играе?
-         Определено да. Играе се открит футбол, падат и голове. Дори и при трите нулеви равенства, може би без Мароко - Хърватия, имаше доста футбол и пропуснати положения, включително и дузпа. Специално Тунис пък се показа над моите упования.
-         Виждате ли новости в тактическо отношение?
-         Нищо ново няма, дали се играе с трима или четирима в отбрана, дали с повече халфове или чисти нападатели, това към този момент всички го знаят. За всяка система си има противопоставяне и няма нищо прикрито във футбола, само че най-важни са груповите дейности и себераздаването на терена. Именно с тях да вземем за пример Саудитска Арабия завоюва, не че имаше по-добри реализатори от Аржентина.
-         Кой тим подкрепяте?
-         След като двата мои обичани отбора България и Италия не са в Катар, желая да изгледам най-малко цялата първата фаза и тогава ще си избера няколко тима, които ще поддържам. При всички случаи те ще са такива, които се стремят да надиграват противниците и го реализират, само че още не съм видял всички тимове и кой в какво положение се намира.
-         Как се печели едно Световно състезание?
-         Това е най-трудният шампионат за печелене, защото за 25-30 дни би трябвало да поддържаш неизменност и високо равнище на терена. Печели този, който е съумял да бъде в най-хубаво положение, да е най-концентриран и да е имал спортно благополучие.
-         Бразилия ли ще се окаже този тим в Катар?
-         Безспорно кариоките са главен любимец. Имат количествено най-вече звезди и в случай че те подчинят услугите си на колектива, могат да ликуват. Но аз като европеец, бих желал европейски тим да победи и за какво това да не бъде Испания, защото футболът, който играе, ми подхожда.
-         Когато гледате Световно, сещате ли се за това, което постигнахте през 1994-та?
-         В момента съм задоволително зает с сегашното и мислите ми са ориентирани напълно към близкото бъдеще. Световното в Съединени американски щати си остава единствено един благ спомен за мен.
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР