class=first-letter-big>Д оналд Тръмп призна новоизбрания президент Джо Байдън и осъди

...
class=first-letter-big>Д оналд Тръмп призна новоизбрания президент Джо Байдън и осъди
Коментари Харесай

Тръмп призна победата на Байдън

class= " first-letter-big " > Д оналд Тръмп призна новоизбрания президент Джо Байдън и осъди поддръжниците си, които прибегнаха към принуждение и щурмуваха Капитолия, предадоха международните организации.

В ново видеопослание Тръмп декларира, че в този момент, откакто Конгресът е утвърдил резултатите, новата администрация ще бъде въведена в служба на 20 януари, а той самият ще се концентрира върху това да обезпечи гладко, проведено и безпроблемно предаване на властта.

Тръмп също по този начин разкритикува избухналото принуждение, наричайки го "ужасна офанзива ".

"Както всички американци съм засегнат от насилието, беззаконието и хаоса ", декларира той в посланието, оповестено в Туитър.

Всички, нарушили закона, ще бъдат привлечени към отговорност, сподели той, без да признае ролята си за случилото се поради непрекъснатите му обвинявания в измами при изборите и насърченията, които насочи за шествие към Капитолия.

Тръмп увери почитателите си, че схваща тяхното отчаяние, само че също по този начин им даде обещание, че "нашето необикновено пътешестване едвам стартира ".

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Белият дом осъжда насилието, избухнало на Капитолия, съобщи говорителката на Белия дом Кайли Макинани, представена от Ройтерс.

"Ние - президентът и неговата администрация - го осъждаме с най-силните вероятни думи ", акцентира Макинани в пресцентъра на Белия дом.

"Това е недопустимо и тези, които са нарушили закона, би трябвало да бъдат преследвани с цялата мощ на закона ", сподели тя.

Говорителката отхвърли да дава отговор на въпроси.

"Тези, които работят в тази постройка, работят да обезпечат съответно предаване на властта. Сега е време Америка да се сплоти ", добави Макинани.

Междувременно министърът на образованието на Съединени американски щати Бетси Девос стана вторият член на кабинета, напуснал поста си след безредиците на Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

В писмото с оставката си Девос упреква президента Доналд Тръмп за усилването на напрежението, довело до щурма на центъра на американската народна власт.

"Не може да се сбърка въздействието, което реториката ви оказа на обстановката, и за мен това е повратната точка ", написа министърката.

Министърът на превоза Илейн Чао първа подаде оставка.

Чао, която е жена на водача на болшинството в Сената Мич Макконъл, съобщи, че нахлуването на навалица поддръжници на Тръмп в Капитолия я е потресло толкоз доста, че няма по какъв начин да превъзмогне станалото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР