class=first-letter-big>А дминистративният съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за

...
class=first-letter-big>А дминистративният съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за
Коментари Харесай

Ще бъде ли разрушен строежът на „Алепу”

class= " first-letter-big " > А дминистративният съд в Бургас разгласи за незначително разрешението за градеж на така наречен „ подпорна стена " в местността „ Алепу” край Созопол. Решението пристигна след митинг от страна на Окръжната прокуратура, която откри голям брой нарушавания, оповестява.

Сагата със градежа на вилното населено място стартира при започване на 2019 година. Тогава след поредност сигнали, ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, само че съмнително приличаше на хотел. След като не бяха открити нарушавания, през юни предходната година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе митинг против разрешението за градеж. Така през вчерашния ден то беше оповестено за недействително.



„ Нарушенията са главно две. Има безусловно нарушаване на процедурата за градеж, както и направени документи с погрешно наличие. Всички входирани документи в административната кореспонденция, които основният проектант следва да прегледа, липсват и при входираното второ заявление, с което в действителност е стартирала процедурата по издаване на разрешението”, изясни наблюдаващият делото прокурор Христо Колев.



„ Ако Върховният административен съд удостовери решението, това ще значи, че градежът е осъществен без позволение. В този случай Закон за устройство на територията споделя, че градежът е противозаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване”, добави Колев.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР