Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi

...
Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi
Коментари Харесай

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско известие, като показа пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ стадий в региона на ръководството на парични средства и комерсиалното финансиране.

Иновативната услуга употребява капацитета на блокчейн и технологиите за смарт контракти, като цели да предефинира решенията за цифрови активи за институционални клиенти.

Тази разработка е на път да направи фундаментална гражданска война в тези характерни бизнес браншове, като безпроблемно интегрира токенизираните депозити и смарт договорите в експанзивната световна мрежа на Citigroup.

В отговор на ескалиращото търсене на програмируеми финансови услуги, които могат да се употребяват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, Citi Token Services е подготвена да даде на институционалните клиенти повсеместен набор от решения, включващи трансгранични заплащания, ръководство на ликвидността и автоматизирани услуги за комерсиално финансиране.

Забележително достижение на тази услуга е сполучливото ѝ пилотно съдействие с основни играчи от промишлеността, в това число с известната корабна компания Maersk. Заедно те цифровизираха решение, наподобяващо обичайните банкови гаранции и акредитиви в границите на екосистемата за комерсиално финансиране.

Технологията, демонстрирана в тази пилотна стратегия, рационализира целия развой, като подсигурява, че и купувачите, и продавачите могат да се възползват от опциите за неотложно заплащане. Този прогрес дава обещание да редуцира времето за обработка на транзакциите от няколко дни до едвам няколко минути.

Освен забележителния си прогрес в региона на комерсиалното финансиране, Citi Token Services е внедрен и в световна пилотна стратегия за ръководство на парични средства. Тази самодейност дава на клиентите опция за безпроблемно прекачване на ликвидност сред разнообразни клонове на Citi на правилото 24/7.

Важно е да се означи, че Citigroup употребява частна, позволена блокчейн технология, която е благосъстоятелност и се управлява от самата институция. Този метод подсигурява, че клиентите могат да получат достъп до тези най-съвременни услуги, без да е належащо да хостват свои лични блокчейн възли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР