Чувствителната кожа е не само здравословен проблем, а и начин

...
Чувствителната кожа е не само здравословен проблем, а и начин
Коментари Харесай

7 съвета за пране при хора с чувствителна кожа

Чувствителната кожа е освен здравословен проблем, а и метод на живот за доста от хората. Хората с сензитивна кожа би трябвало да внимават каква козметика употребяват и деликатно да сортират облеклата и материите, от които са направени. По този метод хората с по-чувствителна кожа си обезпечават едно успокоение и сигурност, че са предпазени от нежелани алергични реакции и кожни раздразнения.

1. Използвайте специфичен препарат

Повечето перилни препарати съдържат съставки, които биха предизвикали раздразнения при хората с сензитивна кожа. Ароматите и багрилата са измежду основните причинители на тези неприятни, кожни раздразнения, наричани още контактен дерматит. Подобни нежелани реакции биха могли да се появят и при използването на някои козметични артикули за персонална хигиена. Ако притежавате сензитивна кожа е нужно, да проверявате авансово марките на продуктите и етикетите на самите тях. Избягвайте артикули, които съдържат амониеви дезифектанти, сулфати, парабени и други.

2. Внимавайте какво количество препарат употребявате

Предозирането, с който и да е било артикул (независимо дали елементарен или за хора с сензитивна кожа) не е целесъобразно. Получава се едно хващане на молекулите на препарата във влакната на текстила, което от своя страна може да провокира неспокойствие и нежелани, алергични реакции. Количеството е от голяма важност, по тази причина е нужно да следите и изпълнявате деликатно инструкциите за приложимост по този начин, както е разказано на етикетите.

3. Избягвайте да употребявате омекотители за тъкани

Омекотители имат за цел да подобрят положението на нашите облекла. Цветовете наподобяват по - ярки, ароматът им е по - кондензиран, вършат облеклата ни по - меки. Все неща, които биха усложнили ситуацията на хората с сензитивна кожа. Вместо омекотител, вие бихте могли да употребявате елементарен оцет. Оцетът ще свърши същата работа, само че без да ви сътвори по този начин неприятната алергична реакция.

4. Направете спомагателен цикъл на изплакване

Ако притежавате сензитивна кожа е добре да се възползвате от функционалността за в допълнение изплакване на вашата пералня. Вторият цикъл на изплакване на облеклата сполучливо ще отстрани задържалите се частици препарат по облеклата ви и ще предотврати нежелани кожни раздразнения.

5. Изперете новите облекла, преди да ги носите

Дрехите съдържат химикали, употребявани от производителите за по-добър търговски тип, само че точно тези химикали са причинители на доста от алергичните реакции. Ако сте с сензитивна кожа, предразположена към алергии и раздразнение и носите новите си облекла, без те да бъдат авансово изпрани, рискувате да почувствате неспокойствие съвсем незабавно.

6. Носете ръкавици, когато боравите с прането

Носенето на ръкавици е страхотна концепция при положение, че перете някои от вашите облекла на ръка. Именно с тази хитрост, вие ще отбраните вашите ръце от всевъзможен тип контакт с мръсотии, алергени и препарати, които биха могли да затормозят вашата сензитивна кожа.

7. Дръжте прането си изолирано

В случай, че останалата част от вашето семейство избира да употребявате не чак толкоз щадящи перилни препарати и омекотители, вие бихте могли да перете своите облекла настрана от техните. Така ще ограничите всевъзможни дразнещи частици да преминат от тяхното към вашето пране.

И въпреки всичко, в случай че сте пробвали тези и всевъзможни други способи за справяне с този противен проблем – кожните алергии, само че към момента се борите с проблематична и сензитивна кожа най - добре се консултирайте с кожен лекар. Той ще ви изготви персонализиран проект и препоръки, които да ви оказват помощ за сполучливото справяне с казуса.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР