Чували с трупове пред болницата, а вътре - плачещи хора

...
Чували с трупове пред болницата, а вътре - плачещи хора
Коментари Харесай

Китайски блогър: Новините не казват истината за Ухан

Чували с трупове пред болничното заведение, а вътре - плачещи хора в претъпканата чакалня. Блогърът Фанг Бин е снимал трагични подиуми в лечебните заведения на Ухан. Броят на жертвите и инфектираните с новия ковид стремглаво се повишава, съобщи Дойче веле.

Катафалка пред болничното заведение в Ухан. Китайският блогър Фанг Бин брои жълтите и оранжеви чували: общо осем, напластени един върху различен. Фанг Бин наблюдава с видеокамерата си първо чувалите, след това протичащото се в преддверието на болничното заведение. Разминава се с лекари в цялостно защитно облекло, след това влиза в претъпканата чакалня. Мъж плаче над бездиханно тяло. " Кой е това? " - пита Фанг Бин. " Баща ми ", отвръща мъжът. " Свърши се, към този момент не диша, никакви признаци на живот. " Фанг Бин се извръща и напуща чакалнята. Чуват се думите му: " Още един мъртвец за днешния ден ".

" Новините не отразяват същинската обстановка "

През последните дни блогърът е снимал няколко сходни подиуми, научаваме от обява на немската обществено-правна медия АРД. Заснел ги е в четири лечебни заведения в Ухан - гнездото на новия ковид. Със своите видеа той желае да покаже на света какво тъкмо се случва в града. В едно от видеата Фанг Бин споделя: " Новините, до които имаме достъп, не отразяват същинската обстановка в Китай. Белодробното заболяване в Ухан е изключително състояние, което визира целия свят. Болестта се популяризира доста бързо, към този момент се наранени редица страни. Ето за какво мисля, че всички имат изгода от моите репортажи ".

Вечерта след снимането на следващия репортаж Фанг Бин към този момент се е прибрал вкъщи. На вратата се чука, в жилището му влизат няколко души в защитно облекло. Казват, че са от здравната работа. Претърсват жилището, конфискуват преносимия компютър и смарт телефона му, след което водят него самия в полицейския сектор. Подозират го, че е държавен зложелател, заплатен от чужбина.

" Обвиниха ме, че получавам пари от антикитайски сили отвън страната и единствено затова обикалям из такива рискови места, каквито са лечебните заведения. Казаха ми, че в случай че се окажело правилно, щели да ме осъдят. "

Видеоклиповете на Фанг Бин бързо се популяризират в интернет и в обществени мрежи като Туитър и Ютюб. Там китайските управляващи не могат да трият наличия, които не са по усета им. Така видеата на Фанг Бин се трансформират в коректив на това, което демонстрира китайската държавна телевизия. В формалните излъчвания човек може да види по какъв начин по няколко лекари и санитари се грижат за един-единствен пациент, по какъв начин новите лечебни заведения никнат като гъби, по какъв начин в Ухан идват лекари от цялата страна. Фанг Бин обаче демонстрира противоположната страна на медала.

Броят на жертвите стремглаво се повишава

Фактите от последните дни удостоверяват потребността от неговите репортажи. Броят на жертвите на ковид в Китай се почаква стремглаво и към този момент надвиши 560, а инфектираните са над 28 000. Здравната комисия в Пекин оповестява също така за повече от 24 000 съмнителни случая. Здравните управляващи в Китай към този момент дадоха зелена светлина за клинични опити с американския медикамент " Ремдесивир ". Според организация " Синхуа ", в тестванията вземат участие 761 души. А фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 100 милиона $ за битката против ковид.

Междувременно блогърът Фанг Бин още веднъж е на независимост, само че би трябвало да прекара две седмици под карантина в жилището си в Ухан. А службите не престават ежедневно да го държат под око.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР