Чували ли сте за вино, което слуша класическа музика? Ако

...
Чували ли сте за вино, което слуша класическа музика? Ако
Коментари Харесай

Вино от Ямболско слуша Бетовен и Моцарт



Чували ли сте за вино, което слуша класическа музика? Ако не сте, в този момент чувате!

Любител на класиката е виното “Балар К1 2013 “, купаж от Мерло и Пети Вердо.

Винарна “Балар “ се намира в село Скалица, 30 км югозападно от гр. Ямбол. Част от виновността в избата са подложени на необикновен опит – влияние с музика. Какви са резултатите и какъв брой сензитивно е виното към музиката, споделя Мариана Върбанова в “Семейно радио “.

“Купажът Мерло и Пети вердо е в основата на така наречен " музикално или витализирано вино ", тъй като през 2013 година тъкмо с това вино започнахме един опит – озвучаваме виното дълготрайно в бъчвата с класическа музика .

Наричаме го витализиране, тъй като вибрацията от музиката вкарва един спомагателен живот на течността. През 2013 година това беше нашата първа годишна продукция, посредством технология съумяваме да вкарваме музика непосредствено в бъчвата. Даже, в случай че застанем до бъчвата, музиката не се чува, което разрешава всички трептения да се поемат от виното в продължение на 12 месеца .

Когато бутилираме, го бутилираме в бутилка, покрита с платина, с цел да може оптимално да изолираме течността от външни въздействия.

Базирали сме се на теорията, почиваща на голям брой опити, които сме чели, че водата малко или доста трансформира своята конструкция под външни въздействия, звуци и така нататък Логично е виното, което е в по-голямата си част е вода, също да се повлиява от вибрациите на музиката. “



Реколти

“Първата годишна продукция беше 2013 година под звуците на Бетовен . След това 2016 година бяха витализирани още две бъчви с Вивалди , и сега се витализират още две бъчви с музиката на Моцарт .

Избрала съм това да е виното K1 2013, нашата линия е К. Линията ни е озаглавена с буквата К, тъй като още от началото концепцията беше да сътворяваме качествени, класни виновност купажи и по този начин се събраха доста К-та. В момента имаме и чисто сортови виновност, само че буквичката си остана.

Виното, което съм избрала, е доста сложно. Съветват, когато някой се снабди с него, да му отдели повече време, тъй като всяка глътка разкрива разнообразни пластове от усети . Също по този начин то е от 2013 година, което значи, че към този момент е отлежало осем години. Първо, малко в бъчва, по-късно – в бутилка. И това е нашата концепция – да вършим виновност, които имат доста добър капацитет за отлежаване . Това вино е в своя разцвет към момента, има още няколко години живот. Затова и сортираме такива сортове. Имаме пет разнообразни червени сорта. Всичките са с добър капацитет за отлежаване. “

Повече за това по какъв начин се отразява музиката върху усета на K1 2013, можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР