Чували ли сте за вълшебните свойства на ябълковия оцет? Ако

...
Чували ли сте за вълшебните свойства на ябълковия оцет? Ако
Коментари Харесай

4 неща, които се случват с тялото, ако всеки ден пиете глътка ябълков оцет

Чували ли сте за вълшебните свойства на ябълковия оцет?

Ако търсите на ниска цена артикул за разхубавяване с ефикасно деяние, отговорът гласи: ябълков оцет. Доброто остаряло домашно средство се намира във всяка кухня и приложението му е надалеч по-широко, в сравнение с единствено за салатен дресинг. Едновременно антибиотик, козметичен препарат и средство за намаляване, ябълковият оцет е повсеместен гений по въпросите на здравето. Освен с многочислените хранителни субстанции на ябълките, посредством процеса на ферментация той се снабдява с скъпи минерали, микроелементи и ензими. Сред най-важните вещества, които съдържа, са калций, желязо, фолиева киселина, флуор, йод, калий, магнезий, натрий, селен, цинк, витамини А, В1, В2, В6, С и Е, както и бета-каротин. Ето по какъв начин въздейства на тялото този балсам, в случай че всеки ден пиете по една глътка от него:

1. Кожата става по-гладка . Ябълковият оцет се грижи за хубава кожа освен външно – той разпростира действието си и вътрешно. РН-стойността на това чудодейното средство е сходна на тази на човешката кожа и при ежедневен банкет бързо я прави блестяща и сияйна.

2. Косата става по-лъскава . Ако косата ви е суха и матова, елементарно ще й придадете цвят и искра с ябълковия оцет. Освен че може да я изплаквате с него, като приемате по една глътка вътрешно, бързо ще я съживите. Наред с оцетната киселина ябълката съдържа полизахарида пектин, който се грижи за кожата на главата и укрепва косъма.

3. Притъпява пристъпите на вълчи апетит . Знаете ли, че спадането на кръвната захар може да докара до вълчи апетит? За да го предотвратите, пийте всеки ден по една глътка ябълков оцет. Той освен контролира глюкозата в кръвта, само че потиска и апетита. Резултатът: пристъпите на неконтролируем апетит са сведени до най-малко и можете по-пълно да се наслаждавате на храната си.

4. Храносмилането се усъвършенства . Наред с потискането на апетита ябълковият оцет усъвършенства и храносмилането. Съдържащите се в него пребиотици поддържат салдото на чревната флора и контролират стомашните киселини. Освен това напитката работи антибактериално и убива нездравословните бактерии. Така типичните недоволства от стомаха  – отичане и запек – доста се смекчават.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР