Чували ли сте наскоро някой да ви определя като кисела?

...
Чували ли сте наскоро някой да ви определя като кисела?
Коментари Харесай

Тази ли? Тя е страшна киселячка!

Чували ли сте неотдавна някой да ви дефинира като кисела? Чувствате ли се като една пъклен неприятна киселячка, която желае да удуши всеки срещнат, тъй като нещо във типа на хората извънредно, но извънредно ви нервира?

Освен в случай че не сте умопобъркан, а вие евентуално не сте (да се надяваме!), значи евентуално просто сте... в действителност кисела. Не единствено извън, само че и от вътрешната страна. Това значи няколко неща, които е добре да чуете и осмислите, тъй като е значимо за вас, за здравето ви, а оттова и за доста други хора към вас.

 тъжна кисела жена Thinkstock

Нарушението на алкално-киселинното равновесие в организма е едно от най-масово публикуваните премеждия на модерния човек. Тоест – не се бийте в гърдите и не се мислете за нещо неповторимо, тъй като най-вероятно половината хора в метрото, в което сутринта сте се возили (с киселата си физиономия!), са също толкоз кисели, в случай че не и повече.

За да си представим какво е да сме кисели от вътрешната страна, би трябвало да знаем, че е добре да поддържаме равнищата на PH в граници сред 7,35 и 7,45. Това, несъмнено, не значи да подчиним целия си живот на това да си мерим PH-то като обезумели, а просто да възприемем рационален режим на хранене и на живот.

 тъжна кисела жена Thinkstock

Да одобряваме задоволително алкални храни и по-малко киселинни. Както и да не прекаляваме с използването на алкохол и цигари, а последното, в случай че може – да го сведем до най-малко или изобщо да го откажем.

За да поддържа непрекъснато равнище на PH на кръвта, тялото ни има система от контролиране на изхвърлянето на киселините – по този начин дълго време може да си останем в блажено незнание, че организмът ни страда. Ще го разберем доста ясно обаче, когато стартираме да виждаме в огледалото киселата си физиономия, когато внезапно на главата ни се стовари пристигнала незнайно от кое място болест, когато облеклата престанат да ни стават и стартираме да се усещаме подути, дебели, изтощени и постоянно пуфтящи.

 тъжна кисела жена Thinkstock

Това се случва, защото киселинната среда пречи на усвояването на О2 от клетките, а оттова всичко поема по неприятен път – нямаме сила, органите не могат да се оправят с токсините и, казано в резюме, тръгваме по наклонената повърхност към разнообразни тежки положения.

Нямаме за цел да ви докарваме до суматоха, само че те включват камъни в бъбреците, сърдечно-съдови недоволства, диабет, депресии и какво ли още не, на фона на които – сами разбирате – това, че физиономията ви е кисела, е най-малкият ви проблем!

Разбира се, едно зло в никакъв случай не идва единствено и в тази ситуация киселинната ни кръв не се е самозародила от нищото.

 тъжна кисела жена Thinkstock

За нея сме си съвсем напълно отговорни ние – да, ние, които се тъпчем със сандвичи със подозрителен генезис, угаждаме си с изкуствени храни от шушкащи станиолени пликчета, пием шестте си кафета с по две лъжички захар всяко, а след това изяждаме и по една суха паста, да не би инцидентно да ни падне кръвната захар.

Казано по-деликатно – нарасналата ни киселинност се дължи на това, че ядем безсистемно, най-вече киселинни храни, не одобряваме никакви – или съвсем никакви - плодове и зеленчуци, водата я използваме единствено, с цел да се къпем, придвижването ни денем се изчерпва със 17-те крачки до колата и назад и всичко това гарнираме с алкохол и много цигари.

 тъжна кисела жена Thinkstock

Ако имате подозрение, че кръвта ви е прекомерно кисела, най-бързият метод да го разберете е посредством лабораторен тест. А в аптеките се продават и тест ленти за инспекция на PH-то на урина и слюнка. Докато разберете резултата обаче, нищо не ви пречи да извършите една лека, само че в действителност смислена смяна на метода си на живот.

Като начало, откажете се от кафето или най-малко го намалете. Обещаваме ви - никой не е починал, тъй като не е пил по два литра кафе дневно. Можете да го замените със зелен чай (добре е да не изсипвате захарницата в него) – той също съдържа кофеин, само че не е киселинен, а алкален, и съдържа много антиоксиданти.

Пийте задоволително вода, единствено не и до момента в който се храните – по този начин пречите на ензимите да си свършат работата и да обработят веществата, както те си знаят.

Яжте повече зеленчуци, а под повече се схваща „ на всяко хранене “. Не е мъчно – броколи, зеле, краставици, домати, свежи салати... Има задоволително благоприятни условия, просто би трябвало да си отворите очите за тях.

Преустановете тъпченето с тутманици, кифли, баници и всевъзможни други тестени, транс-мазнинни бомби, които са чудесни, в случай че желаете да си докарате високи стойности на киселинност.

Месото също попада в графата на храните, повишаващи киселинността, тъй че не прекалявайте и с него. Въобще, в случай че ви е мъчно да запомните толкоз упътвания, пробвайте да помните главните правила: яжте доста зеленчуци, пийте чайове и вода, движете се. Потърсете в Гугъл таблица с храните съгласно резултата им върху алкално-киселинните равнища, и се пробвайте да си съставите меню по него.

Допълнителна помощ в поддържането на алкално-киселинния баланс ще ви окаже значимият минерал натриев фосфат. Можете да си го осигурите, в случай че приемате Шуслерова сол №9. Така ще сте сигурни, че сте отстранили непотребните киселини, а също така тази сол е доста ефикасна и при затлъстяване, мазна кожа и коса, акне, при парене в стомаха и стомашни киселини.

Обикновено, когато сме „ стръвни “ за сладко и мазно или към доста протеини, в действителност страдаме от недостиг на натриев фосфат. И изобщо, в случай че живеете по гореописания модел, в който кафетата, цигарите, бонбоните и алкохолът са сложени на фундамент (дори и несъзнателно), значи сте идеални претенденти за една алкализираща стратегия с композиция Шуслерови соли, с цел да изчистите насъбраните отрови в организма и да върнете минералния му баланс.

Рецептата е лесна: заран приемате сол №8 натриев хлорид, на обяд - сол №10 натриев сулфат, а вечер - сол №9. Приемът е по 5 таблетки от всяка сол дневно, като програмата се прави 2-3 пъти през годината в продължение на 1 месец.

И, за край – движете се. Това не значи единствено да идете пешком до 1-я етаж, а да мислите за това какъв брой се движите всеки ден. Инсталирайте на телефона си приложение, което мери изминатите крачки дневно, и му сложете цел от 10 000 крачки на ден.

Това е малко повече от минимума, който ви би трябвало, с цел да се поддържате в кондиция и здраве. Всичко от горната страна е добре пристигнало, само че като начало пробвайте да стигнете този брой крачки.

А след месец на този режим, т.е. – с този нов метод на живот, се погледнете в огледалото – сигурни сме, че оттова няма да ви гледа онази кисела и нещастна физиономия!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР