Чушки с чуден сос - похапват ни се по всяко

...
Чушки с чуден сос - похапват ни се по всяко
Коментари Харесай

Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна и чуден сос

Чушки с чудноват сос - похапват ни се когато и да е

Необходими Продукти

● чушки - 8 - 10 бр.
● кайма - 600 г примес
● олио - 4 с.л.
● лук - 1 глава
● моркови - 1 бр
● домати - 1 бр.
● ориз - 100 гр
● червен пипер - 1 ч.л.
● черен пипер - на усет
● кимион - на усет
● сол - на усет

за соса


● яйца - 2 бр.
● кисело мляко - 2 с.л.
● прясно мляко - 200 мл
● брашно - 2 с.л. с връх

Начин на подготвяне

Почистете чушките от кочана и семките, измийте и ги подсушете, обърнати с отвора надолу. Всяка чушка поръсвате с щипка сол от вътрешната страна и ги оставете встрани.

Нарежете лука на ситно и настържете моркова на ренде, запържете ги за към 3 минути в авансово загрятото олио. Добавете каймата и при непрестанно бъркате запържете до момента в който се раздроби на трохи.

Добавете обеления и настърган на ренде домат и варете до момента в който изври течността в тигана. Добавете доста добре измития и подсушен ориз, кимион, черен пипер, сол на усет и аления пипер, разбъркайте и отнемете тигана от котлона.

Докато се охлади сместа пригответе соса, като смесите разрушените яйца с киселото и прясното мляко, добавяте брашното и бъркате до гладка еднородна примес.

Напълнете чушките с леко охладената примес, като не ги цялостните догоре. Подредете чушките в тава и ги залейте с леко подсолена вода - към 1 см. от равнището на тавата.

Поставете тавата в авансово загрята на 200 градуса фурна и печете за към 30 минути, обърнете чушките, в случай че е нужно долейте малко вода (тя ще ни е нужна за соса) и запичате от другата страна за още 30 минути.

Извадете чушките от нагрятата тава и ги подредете в различен съд. В още горещия сок от чушките, прибавете разбърканата примес за соса и разбъркайте.

Върнете в нагрятата и изключена фурна тавата за към 10 минути, след което заливате готовите пълнени чушки с готовия сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР