Чупливи кости – ето кои са предупредителните знаци! Костите изпълняват

...
Чупливи кости – ето кои са предупредителните знаци! Костите изпълняват
Коментари Харесай

Костите ви са по-чупливи, отколкото си мислите

Чупливи кости – ето кои са предупредителните знаци!

Костите извършват доста значими функционалности – поддържане на цялото тяло, отбрана на жизненоважни органи, поддържане на мускулите и струпване на калций. Ето за какво не е изненадващо, че грижата за здравето на костите е доста значима. Но по какъв начин да разберем дали костите са здрави или не? Ето кои са предупредителните знаци, които демонстрират, че костите са по-чупливи, в сравнение с си мислите.

Остеопорозата прави костите ви доста слаби и чупливи.

Костните промени са непрекъснати и постоянни. През първите няколко десетилетия от живота тялото основава по-бързо нова костна маса. След тридесетгодишна възраст, макар че процесът продължава, множеството хора стартират да губят повече костна маса, в сравнение с натрупват.

Ако познавате тези признаци при чупливи кости, ще отбраните здравето си и ще подобрите качеството си на живот в бъдеще.

Отпуснати венци
Отпускането на венците може да е резултат от разнообразни фактори, само че загубата на костна маса е една от най-честите аргументи. Челюстната кост поддържа зъбите и, както всяка друга кост, има наклонност да отслабва в преклонна възраст.

Когато челюстта загуби костна маса, венците могат да стартират да се свиват. Това може да се развие до степен, в която зъбите стартират да падат. Проучвания при дами са открили, че загубата на костна тъкан в челюстта е обвързвана с обща по-ниска компактност на костните минерали.

Слаби и чупливи нокти
Ако ноктите ви непрекъснато се чупят, тялото ви може да е с ниско наличие на калций и колаген – хранителни субстанции, които са жизненоважни за здравето на костите. Чупливите и слаби нокти могат да бъдат един от първите сигнали, че цялото ви тяло се нуждае от повече от тези значими минерали.

Крампи, мускулни и костни болки
Има някои минерали и витамини, които са от значително значение за здравето на костите. Това са витамин D, калций, магнезий и калий. Те са доста значими за нашето тяло. Крампите, болките в мускулите и костите могат да бъдат признаци на липса на тези хранителни субстанции. Ако тялото изпитва непрекъснат недостиг на тези витамини и минерали, може да настъпи загуба на костна маса.

Слабо физическо положение
Ако общият ви физически потенциал се утежни, евентуално е костната ви маса да намалее с времето. Някои проучвания демонстрират, че някои физически извършения могат даже да укрепят костите, причинявайки натрупването на калций и костообразуващи кафези.

Бърз пулс
Въпреки че междинният пулс варира от 60 до 100 удара в минута, в случай че пулсът неподвижен надвишава 80 удара в минута, това усилва риска от костна трошливост. Това е по този начин, тъй като сърдечната периодичност отразява физическата валидност на индивида: неподвижен сърдечната периодичност е по-висока при неподвижни хора.

Вижте още: Защо се задъхваме при нанагорнище на стълби?

Може би си мислите, че остеопорозата е проблем, който се появява в преклонна възраст и че не е нужно да се тревожите за това в продължение на доста години. Но тъкмо в този момент е моментът да се предотврати прогресирането й.

Добрата вест е, че можете да си помогнете да поддържате костите си здрави, като извършите дребна смяна в диетата и метода си на живот като цяло. За да предотвратите или забавите загубата на костна маса, включете в менюто си повече храни, богати на калций. Приемайте витамини и минерали под формата на хранителни добавки. Водете по-здравословен метод на живот, спортувайте, ограничавайте потреблението на алкохол и не пушете.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР