Чуждестранните собственици на имоти Киев активно продават, тъй като пазарът

...
Чуждестранните собственици на имоти Киев активно продават, тъй като пазарът
Коментари Харесай

Инвеститорите продават имоти в Киев на фона на опасенията от неизбежна война

Чуждестранните притежатели на парцели Киев интензивно продават, защото пазарът реагира на опасенията, че Русия може да възнамерява да нахлуе в съседа си, твърди ръководителят на организация за недвижими парцели в украинската столица, написа RT.

В сряда пред изданието Страна Ирина Луханина, шеф на компанията Best&Seller, сподели, че „ през последните години чужденците са 8-12% от купувачите. Мнозина са вложили в търговски недвижими парцели и също са се интересували от жилища чартърен. ”

Тя обаче сподели, че в този момент има случаи на притежатели от чужбина да трансформират решението си да отдават жилищата си чартърен, като вместо това са предпочели да продадат парцелите си. Агентът по недвижими парцели обаче означи, че тези, които са живели дълго време в Украйна или ръководят там бизнес, са по-спокойни и по-скептични по отношение на вероятността за съветска офанзива.

Коментарите на Луханина идват на фона на опасенията на западните водачи, че Москва възнамерява да стартира навлизане в Украйна. Говорейки на брифинг във вторник, прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че в този момент обстановката е „ извънредно рискова “, а Вашингтон счита, че „ Русия може във всеки един миг да стартира офанзива в Украйна “.

През последните месеци в англоезичните медии се популяризират отчети, в които се твърди, че войските се качват на границата като предвестител за атака. Кремъл неведнъж отхвърли обвиняванията, че възнамерява офанзива, като прессекретарят му Дмитрий Песков ги дефинира като „ безпочвени “ и прояви на „ нервност “, които се вихрят в медиите. Служителят също по този начин по-рано сподели, че придвижването на въоръжените сили на страната на лична територия е вътрешен въпрос и не визира никой различен.

Последните изказвания, че Москва възнамерява навлизане в Украйна, идват единствено месеци откакто сходни паники бяха повдигнати предишния април. Подобни позвънявания се случват годишно от няколко години. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР