Чуждестранни инвеститори от неприятелски страни, които продават акции в руски

...
Чуждестранни инвеститори от неприятелски страни, които продават акции в руски
Коментари Харесай

Русия с план "неприятелските" инвеститори да продават акциите си на половин цена

Чуждестранни вложители от " вражески " страни, които продават акции в съветски активи, би трябвало да го създадат на половин или по-ниска цена, като съветският бюджет евентуално може да получи 10-процентно редуциране от всяка трансакция. Това заяви през днешния ден финансовото министерство на Русия, представено от Ройтерс.

Откакто Москва изпрати армията си в Украйна през февруари, доста западни компании- от енергийни производители до вериги за облекло и хранителни стоки- напуснаха Русия.

В протокола от съвещанието на държавната комисия за мониторинг на задграничните вложения се излагат редица ограничения, които могат да бъдат приложени за " задгранични лица, свързани с задгранични страни, направили вражески дейности против съветски юридически и физически лица ", когато продават активи.

Терминът " вражески " разказва страни, които са наложили наказания против Русия в отговор на военната намеса на Москва, в това число членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония, Англия и Австралия.

Все още не е ясно по какъв начин държавното управление ще избира да вкарва ограниченията и дали ще ги ползва за всяка договорка.

Трансакциите може да се нуждаят от самостоятелна оценка за цената на активите с открити основни индикатори за реализирани резултати за новите акционери. Това се показва в протокола от извършеното на 22 декември съвещание, оповестен през днешния ден от финансовото министерство.

С декрет, подписан от съветския президент Владимир Путин на 5 август, бе неразрешено на вложители от вражески страни да продават акции в най-значимите и прехвърляеми вложения - основни енергийни планове и банки -освен в случай че самият Путин не ги изключи от възбраната.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР