Чуждестранни инвеститори от Европа проучват Велико Търново и общината за

...
Чуждестранни инвеститори от Европа проучват Велико Търново и общината за
Коментари Харесай

Чуждестранни инвеститори от автомобилната индустрия и електрониката проучват Велико Търново

Чуждестранни вложители от Европа изследват Велико Търново и общината за създаване на индустриални бази. Компаниите са в областта на автомобилната промишленост и електрониката, разясняват от пресцентъра на локалната администрация. Това заяви кметът Даниел Панов по време на бизнес полемика.

Форумът събра представители на бизнеса и бизнесмени от целия район, икономисти, финансисти, публицисти, хора от академичната общественост и специалисти в областта на европейската взаимност. Пред тях Панов показа и желанията за създаване на софтуерен парк западно от Велико Търново, който да бъде продължение на Западната индустриална зона. Вече се водят диалози с Министерството на стопанската система за построяването на инфраструктурата.

Национален статистически институт: Предприемачите чакат спад в вложенията

Специална част от полемиката бе отдадена точно на развиването на бранша на високите технологии и аутсорсинга, както и предпоставките, които това дава за цялостния прогрес на Велико Търново като стопански център.

Даниел Панов акцентира смисъла на общите старания за развиването на района и даде образец с положителното взаимоотношение на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. „ В новия програмен интервал общините ще могат да се сплотяват, с цел да защитят по-мащабни европейски планове. Това е ще усъвършенства бизнес-средата в целия район. Със строителството на автомагистрала „ Хемус “ и високоскоростния път Русе – Велико Търново – Свиленград се оформя напълно нова икономическа зона, включваща както Велико Търново и прилежащите общини, по този начин също Габрово и Севлиево, добави Панов. Изграждането на стратегическата за цяла Северна България инфраструктура е от извънредно огромно значение за привличането на огромни задгранични вложители, чийто интерес към този момент е действителен, сподели още кметът. Той подчертава върху преимуществата, които университетите дават на старопрестолния град и предложи ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и НВУ „ Васил Левски “ да се утвърдят и като национални центрове за преквалификация на фрагменти.

Борисов: България е атрактивна дестинация за вложения

Фокусът върху IT промишлеността дава огромни благоприятни условия. Хубаво е, че бизнесът, локалната власт и кметът Даниел Панов гледат отвън рамките на общината. Велико Търново е центърът, който ще издърпа цялата област, разяснява икономистът Петър Ганев. Той заяви и положителната за остарялата столица вест – градът е с най-висока претовареност в България за второто тримесечие на 2019 година.

Западната индустриална зона във Велико Търново бе показана като образец за оправдано вложение на европейски средства в поддръжка на бизнеса. Темите на диалог обгърнаха и опциите за професионално обучение в старопрестолния град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР