Чужденци се оплакаха от хаос заради COVID-мерките на летище София.

...
Чужденци се оплакаха от хаос заради COVID-мерките на летище София.
Коментари Харесай

Чужденци се оплакват от хаос заради COVID-мерките на летище София

Чужденци се оплакаха от безпорядък поради COVID-мерките на летище " София ". Те настояват, че им било разрешено да летят до България, само че по-късно управляващите ни отказали да ги позволен в страната, заяви бТВ.

Американецът Ник Мадок твърди, че е заключен в стая на летището от петък.

„ Това е като арест. Няма различен метод, по който да го опиша. Има легло тук, на което дремя. Прозорците са с решетки. Наистина е мръсно, вижте в близост.

Това е тоалетната, няма даже тоалетна хартия. Не съм виждал или преживявал сходно нещо до момента. Когато дойдох тук, имаше още 6-7 души, натъпкани по стаите “, описа пред бТВ Ник Мадок.

Ник идва в България, с цел да прибере своя кемпер.

Оставил го тук през април, когато, поради пандемията, приключва пътешествието си у нас и в района.

Преди три седмици схваща, че кемперът му е потрошен. От застрахователната компания споделят, че ще му платят обезщетение, само че единствено в случай че персонално подаде тъжба в полицията у нас.

„ Разбити бяха прозорците, лампи, огледала, ритано е предното стъкло. Бях убеден, че когато дойде, мога да изляза от летището, да взема вана си, да подам тъжба и да стигна до Сърбия в границите на 48 часа. Самолетната компания сподели - да, това е допустимо “, добави Ник Мадок.

Българските управляващи на летището обаче не го позволяват и по този начин попада в тази стая.

„ Не поради риск от Коронавирус, имам отрицателен тест, изработен в Истанбул 6 часа преди кацането ми, а просто, тъй като съм американец “, сподели още Ник Мадок.

С bTV се свързаха и жители на Бразилия и Колумбия, които настояват, че са попаднали в същата обстановка и условия.

От Министерство на вътрешните работи и външното ни министерство обясниха, че извършват заповедта на здравния министър от 31 август.

Според нея лица и от трите страни не могат да влизат у нас до края на септември. От „ Гранична полиция “ дадоха отговор, че стопанисват пространствата, в които се настаняват чужденците и че те са построени по протокола на Шенген. А Ник излетя за Белград този следобяд. Кемперът към този момент остава тук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР