Чухте ли за теорията за червените нокти? Според нея жените

...
Чухте ли за теорията за червените нокти? Според нея жените
Коментари Харесай

Теорията на червените нотки, по която Tik-Tok полудя


Чухте ли за " теорията за алените нокти "? Според нея дамите с червени нокти получават повече похвали от мъжете и са по-успешни в запознанствата си. Но от кое място идва тази доктрина и вярна ли е изобщо?

В момента " теорията за алените нокти " се популяризира в TikTok и милиони консуматори са луди по нея. Тя се появи, откакто безчет дами и инфлуенсъри в обществените мрежи описаха, че получават доста повече похвали от мъжете, когато носят червен лак за нокти. Една от тях е американската Тик-Токърка Gilr boss town, която има 634.9 хиляди почитатели.



Според нея това може би е обвързвано с обстоятелството, че аленото е било много известен цвят, изключително през 90-те години на предишния век, което в този момент кара мъжете да го свързват с майките си: " Винаги съм си мислела, че алените нокти са цвят на баба. И тогава ми хрумна. През 90-те години, когато растяхме, дамите постоянно имаха червени нокти, изключително нашите майки - и си мисля, че по чудноват метод мъжете са привлечени от алените нокти, тъй като им припомнят за техните майки по времето, когато са растяли и са се грижили за тях. "

 
@girlbosstown Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan ♬ original sound - GirlBossTown
Безброй дами удостоверяват " Теорията за алените нокти "

Оттогава насам безчет дами оповестяват в обществените мрежи за своя опит с червени нокти. И доста от тях удостоверяват: аленият лак за нокти в действителност притегля мъжете. " Никога не са ме канили на толкоз доста срещи и не съм получавала толкоз доста похвали, както през последните две-три седмици с тези нокти! " - споделя Мелиса Мартинеу в TikTok.

 
@melissevmartineau it’s not a joke anymore #rednailpolish#rednailtheory#rednailtheoryisreal♬ original sound - melisse martineau
Оказва се, че освен мъжете, само че и другите дами реагират доста по-положително, в случай че имате червени нокти. Те също по този начин по-често вършат похвали на други дами, както ни описват потребителите. Друг позитивен непряк резултат: потребителите на обществените мрежи декларират, че се усещат уверени в себе си и мощни поради аления лак за нокти и въздействието му върху другите. Но какво в действителност е правилно в тази доктрина? Защо хората реагират толкоз позитивно на аления лак за нокти?

Исторически видяно, този цвят от дълго време се свързва в обществото с похотта, сексуалността и пристрастеността. И това към този момент се удостоверява и от изследвания, които са разгледали по-конкретно аления цвят и неговото влияние върху мъжете. През 2008 година да вземем за пример учените Андрю Елот и Даниела Ниста откриват в пет опита, че аленият цвят кара мъжете да намират дамите за по-привлекателни и полови. Например мъжете са по-склонни да задават на дамите, които са облечени в алено, по-интимни въпроси в диалог. Или пък са сядали по-близо до тях, в случай че са били облечени в алено.



Самите мъже обаче не са наясно с този резултат. Привличането на цвета става неумишлено, споделят откривателите. Те подозират, че асоциацията със сексуалността и похотта може да се дължи на еволюционни биологични аспекти. Например и при шимпанзетата е следено, че животните имат повече зачервени сектори по телата си малко преди овулацията, което от своя страна е повлияло на брачното държание на мъжките.

Червеният цвят е ослепителен в първи притегля вниманието, когато го забележим измежду други цветове. Може би психическото пояснение е чисто образната му доминантност. И въпреки всичко е правилно - алените нокти не остават незабелязани. В какъв колорит го носите вие?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР