Чухме отново много неистини, много дезинформация, голяма част от изказванията

...
Чухме отново много неистини, много дезинформация, голяма част от изказванията
Коментари Харесай

Денков удивен от обвинения, че действа в полза на Путин

" Чухме още веднъж доста лъжи, доста дезинформация, огромна част от изявленията бяха направени единствено, с цел да се снимат клипчета и след това да се качват в обществените мрежи. Истината е напълно друга - във връзка с армията се вършат доста съществени старания, тъй като всички виждаме, че сега има доста съществени опасности, които би трябвало да бъдат адресирани ", разяснява на излизане от пленарна зала, където четири часа се дебатира по вота на съмнение министър председателят. Денков уточни - не чака вотът на съмнение да бъде сполучлив.

По тематиката за дерогацията за импорт на съветски петрол, за отпадането на която упорстват от ГЕРБ и Движение за права и свободи, Денков уточни - и той желал да се работи с неруски нефт, само че би следвало да се мисли за това пазарът на горива у нас да бъде постоянен. " С настояването за 3 дни да отпадне дерогацията сигурно се основават големи опасности, както стана ясно от отчетите на службите и съответните министерства. "

Министър-председателят опроверга изрично и изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че оставането на дерогацията облагодетелства режима на Путин.

" Не знам какви мотиви съм давал, че ще работя в интерес на Путин, това звучи неуместно. Това какви средства отиват в съветския бюджет, е сериозен и значим въпрос. Начинът, по който може да се реши този проблем, е да изтеглим колкото се може повече средства към българския бюджет - по закон 60% би трябвало да отидат към българския бюджет. И второто е да се премине към неруски петрол, да напомня, че ние самите съкратихме интервала, само че поискахме това да стане поетапно, с цел да не създадем риск за пазара ", отговори на въпрос на News.bg Денков.

Премиерът преповтори и посланието си от през вчерашния ден, отправено към новият кмет на София Васил Терзиев- да не затваря вратата за поддръжка от всекиго в Столичния общински съвет или с други думи - да не се отхвърля изрично поддръжката на ГЕРБ.

" В предишното Народно заседание ние затворихме една такава опция и трябваше да преминем през нови избори. Не би трябвало да се прибързва с изявленията, би трябвало да се търси това, което е най-хубаво за софиянци. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР