Чухме от Европейската комисия, че разполага с много информация след

...
Чухме от Европейската комисия, че разполага с много информация след
Коментари Харесай

Нидерландия първо ще види оценката на ЕК и после ще реши за България в Шенген

Чухме от Европейската комисия, че разполага с доста информация след инспекцията предходната седмица по българската граница. Поискахме цялата тази информация и ще забележим, съобщи вътрешният министър на Нидерландия Ерик ван дер Бурх пред публицисти след последното за годината съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел, на което бе разисквано положението на Шенген.

Ако имаме цялата информация и забележим, че България е направила всичко належащо, ще решим по кое време е моментът страната да бъде призната в Шенген. Не съм оптимист или черноглед, първо желая да видя информацията. Не мога да кажа какъв брой време ще отнеме нашата оценка, тъй като не знам каква е информацията, сподели той, представен в Българска телеграфна агенция.

Оценяваме осъществената от България работа, уточни министърът. Той посочи, че през днешния ден не е разговарял със своя австрийски сътрудник, чиято страна също се въздържа да поддържа разширението на Шенген с България и Румъния. Според него е допустимо резултатът от изборите в Нидерландия да окаже въздействие по тази тематика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР