Чудя се на този ентусиазъм на министър-председателя, който мисли, че

...
Чудя се на този ентусиазъм на министър-председателя, който мисли, че
Коментари Харесай

Акад. Марков: Пак ни изиграха, защото Кирил Петков избърза веднага да отскочи до Скопие

Чудя се на този възторг на министър-председателя, който мисли, че той ще напише още веднъж историята на Македонския въпрос. Това разяснява историкът акад. Георги Марков, в предаването " Добър ден, България “ по Радио " Фокус “. " За мен не е съответно, тъй като още веднъж се демонстрира синдромът на сателитната политика. Имаше на времето Дядо Иван, в този момент има Чичо Сам.

Американците не се интересуват от нашата история, те си имат геополитически ползи, и то международни. Така че ние не трябва да се поддаваме на американската посланичка, която привиква някои наши министри. Не бива да се поддаваме на напън от Брюксел, тъй като не можем да станем съучастници в лъжата и във фалшификацията, в кражбата на българската история “, сподели историкът. Ние не може да спорим, чий е Гоце Делчев, тъй като той се е предопределил още приживе, той е наш народен воин, акцентира акад. Марков.

" Не може да се съобразяваме, както през 1946 година – тогава с Москва, в този момент с Вашингтон. Защото има две тежки думи – това е национално изменничество. И не трябва да крякат – някои от тях желаят да замразят Историческата комисия за две години. Ние пък ще замразим договарянията за влизането на Република Северна Македония. Може би да съм краен, само че това е. Ние няма по какъв начин да отстъпваме. Най-после, те са в състояние да кажат – е, хайде, братя, помогнете. А те се държат по този начин, като че ли от тях зависи всичко, а не от нас “, уточни той.

Пак ни изиграха, за жалост, тъй като Кирил Петков избърза незабавно да отскочи в Скопие, добави още Георги Марков.

" Трябваше да пристигна техният нов министър-председател в София и да помоли да пристъпим към договаряния или диалози, до момента в който Кирил Петков прояви една такава безрезервност и незабавно хукна за Скопие. Той не е осведомен очевидно с историята на Македонския въпрос. Ние направихме един план – аз съм началник, издадохме част І – " България и Македония. История и политика “. Сега работим по част ІІ. Живот и здраве, и на британски да преведем този труд. И аз му изпратих част І да чете, както и на президента, по този начин и на външния министър. Това беше преди две или три седмици. Но очевидно политиците нямат време да четат. " Ние в този момент вършим история, не ни занимавайте “. Но Македонският въпрос има струпване, той е най-същественият въпрос от общия български народен въпрос, акцентира акад. Георги Марков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР