Чудо. Са тази дума могат да бъдат описани не малко

...
Чудо. Са тази дума могат да бъдат описани не малко
Коментари Харесай

Каскадьорите на Пловдив, предизвикали най-зрелищните катастрофи в Пловдив през 2021 година

Чудо. Са тази дума могат да бъдат разказани не малко произшествия, станали в Пловдив и района. Водачите, отговорни за някои от най-зрелищните произшествия, се разминаха даже без драскотина. И макар тежките вреди и смачканите ламарини, злополуките провокираха необятен публичен интерес.

През миналата година в Пловдив са станали 680 произшествия. Пострадали са 870 души. За жал през последните 12 месеца животите си изгубиха 32 души.

Според информация на ОД Министерство на вътрешните работи, причина номер едно за настъпване на ПТП-те, това е високата скорост, следвана от лишаване на преимуществото. Не е дребен процентът на породените произшествия от пияни водачи.

TrafficNews ще ви представим едни от най-зрелищните случая през миналата 2021 година. Коли по таван, завладяване на мантинели и тротоари, мелета…. Това са единствено част от запаметяващите се произшествия през последните 365 дни.

Бегълците!

Поради една или друга причина мнозина водачи се „ изпариха” след породени тежки последици на пътя. От висока скорост до приложимост на дрога, накараха пловдивчани да изоставен местопроизшествията, станали под тепетата.

Най-запомняща се бе каскадата на Минко от Пловдив, който провокира мелето с поршето си в Кючка на 14 ноември. Около обяд джипа се движеше с гневна скорост по улица " Славееви гори ".

Минко се е опитал да изпревари две коли, само че на ляв завой се блъснал в една от тях. Вследствие на удара лекият автомобил „ Порше “ напуснал пътното платно и се блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк.

Мъжът беше търсен от полицията, откакто избяга от мястото на злополуката. Късно вечерта нощес той се е явил в Пето районно управление (на МВР) и е арестуван период до 24 часа. Тестът му за приложимост на опиати дал позитивен резултат, като реагирал на кокаин.

Още един дезертьор провокира интереса на полицията, а и на обществото. Става дума за 23 – годишният пловдивчанин, който се вряза в шоурум на сузики на бул. „ Александър Стамболийски” точно на Коледа.

След зрелищната каскада, той съумя да избяга от мястото на злополуката, само че 20 часа по-късно беше открит и арестуван от органите на реда.

От боязън пък 18-годишен избяга от място на престъпление, откакто преди този момент отнеса 3 паркирани коли в ЖК " Тракия ". Инцидентът стана към 20.40 часа на 15 февруари. Момчето било зад кормилото на БМВ-то на своя татко. Той опита да вземе завой, поради заледената настилка и се блъснал в паркираните коли с марките Дачия, БМВ и Опел пред блок 199.

Под въздействието на уплахата, решило да избяга, само че очевидци подали сигнал и отговорния лидер бе открит от полицията.

20-годишен дрифтър пък блъсна два паркирани леки автомобила в жк " Тракия " и напусна местопроизшествието. Щетите по колите бяха съществени, едната даже отскочила и се е забила в дървото зад нея. Инцидентът стана на 11 декември през нощта.

Младежът се появил от завой, който взел с дрифт. Той обаче изгубил ръководство и със задницата на автомобила блъснала спрените коли. Веднага по-късно се „ изпарил”. Свидетел записал номерата на колата му и единствено час по-късно полицията към този момент потегля по следите му.

Алкохол и дрога!

Пияният, дрогиран и без брошура 18-годишен юноша потрошил две коли преди да бъде задържан. Младежът опитал да избяга от злополука на ВСИ. Зрелищният случай стана на 14 март, към 22:00 часа.

На кръстовището на булевардите „ Източен “ и „ Санкт Петербург “ мерцедес удари фолксваген. По първична информация мерцедесът, ръководен от 18-годишен недееспособен лидер, се е блъснал във Фолксваген Туран, заради неспазване на отдалеченост.

Веднага след удара, лидерът на мерцедеса побягнал. Немското возило блъснало още една кола на бул. „ Източен”. Междувременно колата е била преследвана от автопатрул.

Екипът, който бе извикан за злополуката, опита да спре лидера, само че той избяга. Патрулката потегли след него. На Цариградско шосе момчето загуби ръководство над марцедеса и колата се заби в тревното пространство в страни от пътя. Там водачът бе арестуван.

18-годишният бил несъответстващ. Оказало се, той седнал зад кормилото с 1,22 промила алкохол, както и след приложимост на дрога. Освен това е бил без брошура.

Самонадеяност и висока скорост!



С гневна скорост БМВ се вряза в няколко коли, паркирани на бул. „ Източен”. Инцидентът стана към 22.30 часа на 30 май до стадион „ Христо Ботев “. Виновникът за мелето е 21-годишен лидер.

Той се е движил по булеварда посока юг-север, губи надзор над колата и се удря в задната част на паркирани коли с марките БМВ, хонда, ауди, мерцедес и тойота.

Скъп мерцесец пък „ превзе” мантинела до Водната палата и паркира в оградата на подлез. Причината – бързата скорост и загуба на ръководство. Зрелищната каскада стана в нощта на 31 август.

Без виновност отговорен!

Заради мокра настилка и загуба на ръководство, мерцедес се заби в маси пред дюнерджийницата " Алекс фуудс” на бул. „ 6 септември”. Зрелищния случай стана през юли.

На предоставените до медията ни фрагменти ясно се вижда по какъв начин леката кола се движи в посока площад „ Съединение”. На светофара на Четвъртък пазара немското возило прави противоположен завой. Пред дюнера колата сервира, лидерът губи ръководство и се забива във външния бар на обекта за бързо хранене. Младеж, който вечеря пред дюнера, се разминава на косъм, като се отдръпва секунди преди мерцедесът да го опустоши. На видеото се вижда още, че колата не остава на произшествието, а потегля в посока бул. „ Руски”.

Виктор е управлявал мерцедеса въпросната вечер. Той е пътувал към цветарския магазин на Четвъртък пазара. Правейки противоположен завой обаче, колата е поднесла, а по думите на младия пловдивчанин повода е мократа настилка. Той не е бягал от произшествието, не е употребявал алкохол и опиатите.

Каскадьори!

Само преди няколко дни кола се озова по таван на бул. в Христо Смирненски. Вечерта на 26 декември Опел се е обърнал по таван на бул. “Копривщица” до прелеза с “Пещерско шосе”.

По таван, само че в коритото на река край Пловдив, се обърна и пийнал лидер първоначално на юни. В дежурната в Раковски е получен сигнал за пътно произшествие в село Шишманци. Пристигайки на мястото, посочено в известието, чиновниците на реда разкрили автомобил, паднал в коритото на река Сребра.

Водачът- 39 -годишен пловдивчанин, бил отвън транспортното средство, без забележими пострадвания. Последвала инспекция за приложимост на алкохол, при която техническото средство посочило 2,69 промила.

Зрелищна и забавна каскада прикова погледите на водачите, пътуващи по бул. „ България” през септември. Джип се е движил от новата постройка на ПУ „ Паисий Хилендарски” в посока кръстовището с бул. „ Васил Априлов”. Превозното средство внезапно е завило наляво, изкъртило мантинелата и минало през разграничителния остров в насрещното платно за придвижване.

Джипът обаче не е спрял и е траял в насрещното, след което се е забил в противопожарен кран.

Неопитност!

20-годишен, с една няколко месеца стаж зад кормилото, аргументи тежки вреди по автомобила си и уличното осветяване на бул. „ Македония”. На 1 ноември през нощта момчето, което управлявало БМВ, се е движил с несъобразена скорост. Изгубил е надзор върху автомобила и се е блъснал в стълба.

Агресия на пътя!

Няма по какъв начин да не ви напомним един зрелищен изнциден, който обаче не е обвързван с злополука или най-малко не се стигна до такава.

Изминалата година бе белязана и от високия брой на хулигански прояви на пътя. Нервността, тапите и ред други аргументи извадиха отвън нерви водачите в Пловдив. Не малко това ескалира с в експанзия.

Един подобен образец бе зрелищния пердах, станал на моста на Герджика. Шофьори на кръстовището на ул. " Победа " с ул. " Сава Муткуров " си размениха ритници и юмруци, след засечка на пътя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР