Чудната комбинация мед, орехи и лимон подсилва организма в зимните

...
Чудната комбинация мед, орехи и лимон подсилва организма в зимните
Коментари Харесай

Тези лесни рецепти ще ви отърват от зимните болести на мига

Чудната композиция мед, орехи и лимон укрепва организма в зимните месеци. Всеки знае за изгодите от трите продукта –орехите усъвършенстват мисловната активност, лимонът съдържа витамин С и други скъпи субстанции, които сполучливо се борят с заболяванията, а медът е артикул, които ще укрепи имунитета ни. Смесете нарязаните на дребно орехи, нарежете на кубчета и лимона и смесете с меда. Хапвайте най-малко лъжица дневно и заболяванията ще стоят надалеч от вас.

Срещу кашлица може да пробвате национални предписания с мед и сода бикарбонат -2 ч.л.сода се смесват с 1с.л. чисто масло и 1с.л. мед. Приема се по 1с.л. заран на гладно и се вършат инхалации с лайка, мента, сода бикарбонат и мед.

Чаша топло прясно мляко с мед или билков чай с мед и лимон- всеки познава тази рецепта. Важно е единствено те да не бъдат прекомерно горещи (около 40 градуса), тъй като медът губи своите лечебни свойства.

Добре работи и сокът от ряпа - взима се една черна ряпа и се издълбава, цялостни се с мед. След няколко часа сокът е подготвен. Децата одобряват по една чаена лъжичка заран и вечер, а възрастните по една супена лъжица заран и вечер.

При ангина се взима една супена лъжица краве масло, една супена лъжица мед, един жълтък от прясно яйце, сокът от един лимон и се смесват. Приема се по една чаена лъжичка преди ястие.

При синузит капнете най-малко две три капки дневно в ноздрите или в случай че е захаросан направете го като топче и го оставете да се разтопи в ноздрите. Друг вид е в равни количества да смесите мед, сок от лук или чесън и сок от картофи и се употребява като капки.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР