Чудите ли се кои са най-хубавите плажове в България? Вие

...
Чудите ли се кои са най-хубавите плажове в България? Вие
Коментари Харесай

Най-хубавите плажове в България

Чудите ли се кои са най-хубавите плажове в България? Вие имате ли любимец? Нека разгледаме, какво предлага нашата блага татковина.

Нашата страна е една от най-хубавите и бюджетни дестинации в Европа и е дом на разнороден пейзаж, включващ голям брой планини, реки и някои от най-хубавите плажове на черноморското крайбрежие.

Българското черноморско крайбрежие се простира от север на юг с разнородни плажове, някои подобаващи за фамилии, някои известни със своите празненства, а други – безусловно изолирани и диви.

Българското Черноморие става все по-популярна дестинация за отмора на туристи от цялостен ​​свят.

Вижте кои са най-хубавите плажове в България от север на юг:

1. Плаж Дуранкулак

Красотата и спокойствието на региона способстват за магическата аура на плажа.

Интересно е да се означи, че до Крапец (друг хубав плаж) можете да стигнете пешком – просто би трябвало да се разноските по крайбрежието. Това е превъзходен вид за подготовка да вземем за пример – дистанцията е към 6-7 км.

Тъй като водата е дълбока и чиста, мястото предлага и опция за водни спортове, като гмуркане. За гладни и жадни, покрай плажа, има бар и ресторант.

Ако желаете да останете по-дълго, къмпинг зона „ Космос “ предлага бунгала чартърен, както и места за разтягане на палатка или паркиране на караваната. Има и паркинг за тези, които са там единствено за един ден.

2. Плаж Крапец

Плажът Крапец е отвън селото, на към 2-3 км северно. Намира се на към 90 км от най-близкия огромен град – Варна, където има и летище и на малко под 50 км от нос Калиакра.

Тук ще видите маслинено сини цветове на водата, които рядко се срещат в Черно море. Самият плаж е отчасти проведен със спасители и безвъзмездни чадъри, само че без шезлонги.

Някои настояват, че този плаж е последното умерено кътче на Черно море. Както тук, по този начин и на плажа на Дуранкулак ще срещнете повече румънци, в сравнение с българи.

3. Русалка

Плаж Русалка е ситуиран на Черно море сред град Варна и границата с Румъния. Малък плаж в регион, доминиран от крайбрежни скали, има кристално чисти води, за които е известно, че са дом на делфини. Състои се най-вече от ярък пясък, разбъркан с дребни камъчета.

4. Плаж Болата

Болата е живописно малко заливче на северното българско крайбрежие наоколо до Каварна и Българево.

Плажът е съвършен за тези, които търсят по-малко известно плажно място. Той е различим със своята полукръгла форма и тухленочервени скали.

Плажът е песъчлив и защитен от ветрове. Въпреки това, той е идеално място за всички фенове навън, защото заобикалящата природа, скали и пещери оферират доста благоприятни условия да останете дейни.

Един от най-хубавите плажове в България, Болата, е далечен и на към 10 минути път с кола от Българево и на към 20 минути от Каварна.

В непосредственост се намира нос Емине, който ще ви впечатли със своята хубост.

5. Албена

Плажният курорт Албена постоянно е изреждан измежду най-хубавите плажове в България. Намира се на към 30 км от Варна, в същия сектор където е различен прочут курорт – Златни пясъци.

Плажът е дълъг повече от 5 км и е прочут с чистото море и съвършения пясък. Плажът е подобаващ за фамилии с деца, защото има обилие от уреди за дребни и огромни, като аквапарк, плажна библиотека и спортни стадиони.

Има постоянни автобусни линии до и от плажа. Можете също по този начин да се повозите на влакче и да разгледате покрайнините.

6. Златни пясъци

Всеки лист с най-хубавите плажове в България не би бил цялостен без плажа на курорта Златни пясъци.

Един от най-известните плажове в страната и от дълго време е известна лятна дестинация както за локалните поданици, по този начин и за туристите. Ако търсите място, което е малко по-семейно и умерено от шумния Слънчев бряг, плажът Златни пясъци може да е съвършен за вас.

7. Паша дере

Плажът Паша дере са намира единствено на 15 км. на Юг от „ морската столица на България “, град Варна.

Известен е с дивата си природа, незасегната от туризма, чистите си и необятни плажове и неналичието на урбанизация.

До плажа се стига по път, разклоняващ се от пътя за Бургас, навръх 10-ти километр. Това е доста стеснен асфалтиран път, а в края е „ черен “, само че до плажа може да се стигне и с елементарна кола.

8. Шкорпиловци

Понякога едно от най-хубавите неща в пътуването е намирането на скрити скъпоценни камъни, които в никакъв случай не бихте си помислили да търсите, само че откакто пристигнете, не можете да си визиите по какъв начин сте живели без да видите това място. Такъв е казусът със Шкорпиловци.

Въпреки че може да не се слави, като някои от по-хубавите плажове в България, той въпреки всичко е страхотна част от достоверния живот на българската плажна линия. Това е най-дългия и необятен плаж на българското черноморие.

Плаж Шкорпиловци е съвършен образец за „ див ” плаж, където можете да се почувствате умерено, наслаждавайки се на непокътнатата пустиня и крайбрежната хубост с разходка по бреговата линия или от комфорта на шезлонга.

Открийте същинско прикрито украшение на плажа с екскурзия до плажа Шкорпиловци.

9. Кара Дере

През последните десетилетия огромна част от българското Черноморие беше преобразено от всеобщия туризъм, което прави плаж Кара дере толкоз специфичен в това какъв брой див и незастроен е останал.

Името на плажа произлиза от турските думи „ кара “, което значи „ черен “ и „ дере “.

Това е една от дребното зони, които към момента разрешават гратис къмпингуване и значително е непокътната от хотели. Ако желаете в действителност да се докоснете до природата при идващото си пътешестване, плажът Кара Дере е ужасно място да го извършите.

Самият плаж е дълъг към 5 км и е заобиколен от смесена дъбова гора, както и няколко лозя и култивирани площи.

10. Обзор

Въпреки че това е приказен плаж, за жалост към този момент не е скритият драгоценен камък, който беше преди, в този момент става доста по-комерсиализиран, само че към момента доста по-малко хора от доста други плажове. Все още е ужасно място за посещаване.

Този привлекателен, спокоен ваканционен курорт, даже в разгара на сезона, е неповторим по доста аргументи, само че без подозрение главната му атракция е неговият великолепен плаж.

Разположен на зашеметяващия декор на Стара планина, този дълъг 8 км плаж е един от най-безопасните и спокойни в България, със спокойна и кристално чиста морска вода. Един от най-хубавите български плажове.

11. Плаж Иракли

Ако търсите просторен плаж с малко или никакви водни уреди и атракции, само че в същото време с перфектен златист пясък и кристално чисто море, тогава плажът Иракли е мястото, където да отидете.

Плажът е заобиколен от буйна растителност, тъй че феновете навън могат да прекарат деня интензивно измежду природата.

Плажът се намира на към 4 км от село Баня, както и наоколо до известните и многолюдни курорти Несебър и Обзор. Плажът обаче е охранителен, има нудистка зона и е подобаващ за къмпинг.

Това е един от най-хубавите плажове в България.

Между плажа и Обзор се движат рейсове, само че вземането на такси също е налична алтернатива.

12. Слънчев бряг

Няма подозрение кой от българските плажове е най-известен и многолюден. Слънчев бряг е именит със своите златни пясъци и занимания, както на плажа, по този начин и отвън него.

Курортът е извънредно известен измежду европейци и туристи от по-далечни страни, които желаят да се изпекат денем и да танцуват през нощта в един от многото нощни клубове наоколо.

Ако сте повече от спортно въодушевление, можете да участвате в случаен брой водни действия, които се оферират по този сектор от сапфирено-синьо крайбрежие.

Открийте сами какво прави Слънчев бряг най-популярната ваканционна дестинация в България.

13. Градина

Релаксиращо място за освежаваща напитка през горещия ден и постепенно прекосяване към ваучър в нощен клуб, когато слънцето залезе. Страхотни празненства съвсем всяка вечер и танци до сутринта.

14. Созопол

Созопол е постоянно посещаван от тези, които търсят идеалната лятна дестинация. В града има няколко плажа и някои от тях са измежду най-популярните плажове в България.

Въпреки това, в случай че посетите Созопол, не пропускайте централния плаж, ситуиран сред Стария и Новия град. Плажът е песъчлив и предлага шезлонги и чадъри чартърен. В случай, че не намерите място на плажа, плажът Харманите наблизо предлага по-голяма пясъчна повърхнина. Поради близостта си до центъра на града, очаквайте доста уреди в близост.

15. Каваците

Смята се за един от най-хубавите плажове на българското черноморие и към Созопол.

Невероятно плитко и кристално чисто море. Много благоприятни условия за развлечение и прелестно ядене.  Плажът е 2 километра с тънък жълт пясък и красиви дюни.

Едно прелестно място за фамилии с дребни деца.

16. Смокиня

Отличен плаж, чист, не доста претъпкан (в съпоставяне с други български плажове). Водата е кристално чиста в най-отдалечените елементи от двата края.

Ако предпочитате малко повече природа и успокоение, разгледайте най-отдалечената част на плажа, когато идвате от Созопол.

Къмпинг „ Смокиния “ се намира на 3 км южно от Созопол в посока Дюни и Свети Тома, директно след къмпинг Каваци. На север с къмпинг Каваци.

Ако търсите романтика, младежка атмосфера или даже нудизъм, можете да отидете в този къмпинг.

17. Шофьорски плаж

Шофьорският плаж прочут още като Алепу е дълга към 3 км с широчина до 70 м. Обикновено плажа е много спокоен и няма доста хора.

18. Аркутино

Плажът Аркутино е един от обичаните на доста туристи, които годишно избират Южното Черноморие за почивката си в България.

Той има обширна плажна линия, високи дюни, които са дом на редки растения и зашеметяващи гледки към хоризонта, в това число Змийския остров и зелените крайбрежия на резервата Ропотамо.

Състои се от охраняема и неохраняема част. Освен това местоположението на плаж Аркутино е елементарно и налично – в непосредствена непосредственост до основния път, свързващ градовете по Южното Черноморие.

Затова плажът е постоянно посещавана дестинация от туристи, отседнали в Созопол и Приморско, които разнообразяват почивката си с посещаване на нови плажове.

В допълнение   към кея, водите са плитки и даже на няколко десетки метра във вътрешността, равнището е единствено до колене, което го прави един от най-плитките плажове в България. Поради тази причина плажът Аркутино е обичано място за фамилии с дребни деца.

19. Плаж Ропотамо

Плажът на устието на река Ропотамо е част от естествения резерват, което прави достъпът с кола до резерват Ропотамо неосъществим. Ето за какво плажът се посещава единствено от шепа туристи, в това число нудисти.

Намира се на към 2 км южно от плаж Аркутино и към 6 км южно от курорта Дюни. Смята се за един от най-хубавите плажове в България.

20. Плаж Перла

Намира в северната част на Северения плаж на Приморско, като съставлява негово естествено продължение.

Изключително красива, покрита със златист пясък, а водата е кристално чиста и плитка с най-малък надолнище даже по-навътре в морето.

В предишното на това място се е намирала Резиденцията на Тодор Живков.

21. Приморско

Един от най-хубавите морски курорти у нас, Приморско също има забележителна история, датираща от бронзовата ера.

Градът е служил и като средновековна цитадела и скъпо пристанище сред западните и османските търговци. Това завещание от интернационалния продан остава блестящо в оживената просвета на кафенета и нощния живот на Приморско.

Приливът се движи нежно по ръба на финия, златист пясък, до момента в който има задоволително място на плажа измежду останалите плажуващи.

Плажната линия на Приморско предлага панорама към повече от 80 ваканционни къщи и летни лагери. 10-километровият песъчлив плаж е измежду най-дългите по българското Черноморие. Известен е с място, желано от младите

Плажните спортове са огромна част от културата тук с фитнес зали навън, водни ски, волейболни зони, гребане, сърф и доста други.

22. Корал

Намира се в непосредствена непосредственост до плажа на къмпинг „ Юг ”, само че е в южна посока. Дължина е 800 м и доближава до курорта Лозенец. Просторният плаж е заобиколен от гъста дива гора, която в близкото минало е била предпазена околност.

Мястото е желано от феновете на естествения туризъм и дивото къмпингуване. За разлика от къмпинг „ Юг ”, тук няма организиран къмпинг. Няма бунгала, бани, тоалетни и ток. Доскоро беше процедура измежду къмпингуващите да опъват палатки на плажа.

Чудно, закътано местенце сред две по-известни плажни линии, само че с няколко супер  бара. Един от най-хубавите плажове в България.

23. Лозенец

Курорт Лозенец се намира на 60 км южно от Бургас. Разполага с дълъг и изящен плаж с два близки къмпинга.

Районът е затрупан със зеленина. Близостта на Странджа планина прави курорта идеално място за отдих. Морската вода в курорта е най-чистата по българското Черноморие.

Лозенец е дребен и комфортен морски курорт. Преобладаващи са двуетажните и триетажните къщи и вили. В северната част на плажа има учебно заведение за сърф.

Туристите могат да подхващат екскурзия с планинско колело из Природен парк Странджа или разходка с лодка по река Ропотамо или река Велека.

24. Арапя

Плажът Арапя, който се намира в къмпинг Арапя, е ситуиран в изящен естествен залив на южното българско Черноморие.

В този къмпинг има задоволително заведения за хранене и кръчми и места за настаняване – бунгала, дребни хотели, къщи за посетители и място за палатки и каравани.

Плажът има 3 залива – огромен плаж, дребен плаж и миден залив, заобиколен от борови и широколистни гори. В непосредственост се намират три национални естествени резервата в устието на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

25. Нестинарка

Прекрасен плаж със дребен пясък, без огромни талази и бистра вода.

26. Плаж Варвара

До плажа се стига по черен път на към 1 км от село Варвара. Плажа е ситуиран в залив, заради което водата е спокойна и без огромни талази. Едно от дребното места което е останало недокоснато от индивида.

27. Плаж Велека

Един от най-красивите плажове в България се намира в Синеморец и е различим със своята отличителна форма.

Този емблематичен плаж се намира покрай турската граница и е неповторим, защото се намира в устието на река Велека. Следователно този плаж е заобиколен от река от едната страна и море от другата.

Зелената природа заобикаля плажа, което го прави съвършен за всички, които желаят да се разхождат в региона. Наоколо няма доста уреди, само че ще намерите плажен бар.

28. Плаж Бутамята

Главният плаж на Синеморец се назовава Бутамята, само че в близост има няколко нудистки места за тези, които обичат towa.

Точно от другата страна на Бутамята, разграничена от стръмни скали с пътека за секване, се намира плаж Липите – малък див плаж без нищо с изключение на пясък и море.

29. Плаж Липите

Плаж Липите се намира южно от село Синеморец. Tова място предлага на почитателите на дивата природа, успокоение и усамотение. Липите е едва посещаван и неохраняван плаж без спасители и заведения.

Поради географското местонахождение, морската вода на плаж Липите е доста тиха, спокойна и чиста. Южният завършек на залива е плитък и извънредно подобаващ за фамилии с деца.

30. Силистар

Много покрай турската граница се намира отдалечен и усамотен плажа Силистар.

Плажът и покрайнината са предпазени поради значителната горска екосистема . Плажът е песъчлив и заобиколен от живописни скали. Въпреки това, това е парадайс за феновете на природата, които могат да изследват разнообразието от флора и фауна.

Плажът е прочут още като „ Плажът на пиратите ” и доста хора го считат за най-хубавия плаж в България. В непосредственост няма доста уреди, само че има къмпинг.

Плажът Силистар се намира сред градовете Синеморец и Резово, като до двата се стига с кола.

Какви са плажовете в България?

Плажовете в България са най-вече пясъчни. Много е мъчно да се откри камъче или скалист плаж. От една страна, на такива плажове е доста комфортно за слънчеви бани и плуване, а от друга – водата може да е малко мътна.

Дъното на по-голямата част от българските плажове е доста едва наклонено. Това е комфортно за фамилии с деца, само че не е доста комфортно за възрастни.

Ако приказваме за морето, то в България е доста картинно, красиво и топло. Високите талази тук не са чести и по тази причина плуването постоянно е комфортно.

Как са оборудвани плажовете на България?

Всъщност плажовете в България са доста разнообразни. Има добре оборудвани разновидности с душове с прясна вода, съблекални, тоалетни, спасители, масаж и други СПА удоволствия.

По принцип тези плажове се намират в известни курорти като Слънчев бряг или Златни пясъци. Разбира се, тези плажове нормално са препълнени и цените там са много високи.

Повечето български плажове не могат да се похвалят даже със съблекални и тоалетни. При доста от тях, във връзка с оборудванията, има единствено платени шезлонги, чадъри и заведения около насипа. Има и плюс. Ако на плажовете не се продават слънчогледови семки и царевица, пясъкът е чист.

Най-хубавият пясък на плажовете в България

Най-популярните плажове в България със дребен златист пясък са Слънчев бряг и Златни пясъци. Хубав мек пясък, положително обслужване, топло море, само че и доста хотели.

Къде в България се намират диви и безлюдни плажове?

В България има доста уединени и много безлюдни плажове. Трябва единствено да се отдалечите от града за няколко километра и ще намерите един от тези плажове.

Вижте Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР