Чудили ли сте се какви са причините за развод? Двама

...
Чудили ли сте се какви са причините за развод? Двама
Коментари Харесай

6-те най-чести причини за развод

Чудили ли сте се какви са аргументите за бракоразвод? Двама души се вричат във безконечна обич, до момента в който гибелта ги раздели… Но доста постоянно юристите и съдът са тези, които в действителност ги разделят. Законно. И то дълго време, откакто съпрузите сами са изгубили обичта между тях

Ако си мислите, че половата невярност е водеща причина за бракоразвод, то това е изцяло неправилно мнение. Според специалисти по-голямата част от женените двойки се разделят поради информационни проблеми. Това надали учудващо, имайки поради, че връзката е извънредно значима за всяка постоянна връзка и брак.

Ето и кои са другите аргументи, виновни за разпадането на фамилните съюзи:

 infomax-logo-50-15-HW

6-те най-чести аргументи за бракоразвод

1. Изневяра или извънбрачна спекулация

 бракоразвод 6-те най-чести аргументи за бракоразвод

Когато единият от сътрудниците излиза отвън връзката, с цел да задоволява потребностите си, без значение дали става дума за физически или полови потребности, това може да унищожи връзката. Много е мъчно да се възвърне доверието, когато сътрудникът се почувства предаден.

Извънбрачните афери са причина номер едно за бракоразвод и са причина за 20-40 % от множеството бракове, които приключват с бракоразвод. Това е една от най-често срещаните аргументи за бракоразвод. Причините, заради които хората изневеряват, не са толкоз безапелационни, колкото може да ни накара да имаме вяра нашият яд.

Гневът и обидата са постоянно срещани съществени аргументи за невярност, наред с разликите в половия вкус и неналичието на прочувствена непосредственост.

Изневярата постоянно стартира като видимо почтено другарство.Тя стартира като прочувствена спекулация, която по-късно се трансформира във физическа спекулация.

2. Проблеми с финансите

 

Парите вършат хората смешни или най-малко по този начин се споделя, само че това е правилно.

Ако една двойка не е на едно мнение за това по какъв начин ще се оправят с финансите, това може да докара до ужасни проблеми.

Защо разводите са толкоз чести заради финансова несъответственост? Според статистиката за разводите „ последната капка “ причина за бракоразвод е неналичието на съгласуемост във финансовата сфера, която е причина за съвсем 41% от разводите.

Всичко – от разнообразни привички на харчене и финансови цели до това единият от съпрузите да печели доста повече пари от другия, което води до битка за власт, може да натовари брака до точката на изкривяване.

Освен това разликите в това какъв брой пари внася всеки от сътрудниците в брака също могат да доведат до игри за превъзходство сред двойката.

Парите в действителност засягат всичко. Те въздействат на живота на хората.Очевидно е, че парите и стресът вървят ръка за ръка при доста двойки.

3. Липса на връзка

 бракоразвод 6-те най-чести аргументи за бракоразвод

Комуникацията е от решаващо значение в брака, а неспособността за дейно другарство бързо води до неодобрение и отчаяние и за двамата, което се отразява на всички аспекти на брака.

От друга страна, положителната връзка е в основата на мощния брак. Когато двама души споделят взаимен живот, те би трябвало да могат да приказват за това, от което се нуждаят, и да могат да схващат и да се пробват да посрещнат потребностите на колегата си.

Да крещиш на брачна половинка си, да не приказваш задоволително денем и да правиш неприятни мнения, с цел да изразиш себе си, са все нездравословни способи на другарство, които би трябвало да бъдат изоставени в брака.

Освен това, когато двойките спрат да си приказват, те могат да се почувстват изолирани и самотни и да спрат да се интересуват един от различен изцяло. Това може да докара до раздробяване на връзката и до бракоразвод.

4. Постоянни разногласия

 бракоразвод 6-те най-чести аргументи за бракоразвод

Непрекъснатите разногласия убиват доста връзки – от кавги за домашните отговорности до разногласия за децата.

Двойките, които като че ли не престават да водят еднакъв спор още веднъж и още веднъж, постоянно го вършат, тъй като усещат, че не са чути или оценени.

За мнозина е мъчно да видят гледната точка на другия, което води до доста разногласия, без да се стига до решение. В последна сметка това може да бъде причина за бракоразвод за 57,7 % от двойките.

5. Увеличаване на тежестта

Може да наподобява извънредно незадълбочено или незаслужено, само че увеличението на тежестта е една от главните аргументи за бракоразвод. В някои случаи забележителното наддаване на тегло кара другия брачен партньор да бъде по-малко физически притеглен от другия, а при други наддаването на тегло се отразява на самочувствието им, което води до проблеми с интимността и даже може да стане причина за бракоразвод.

6. Нереалистични упования

 бракоразвод 6-те най-чести аргументи за бракоразвод

Лесно е да влезете в брака с високи упования, очаквайки брачният партньор ви и бракът да дават отговор на вашата визия за това какви би трябвало да бъдат.

Тези упования могат да натоварят доста другия човек, да ви накарат да се чувствате разочаровани и да настроят брачна половинка ви за неуспех. Погрешното слагане на упования може да стане една от аргументите за бракоразвод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР