Чудили ли сте се как правилно да създадете училищна рутина

...
Чудили ли сте се как правилно да създадете училищна рутина
Коментари Харесай

Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес

Чудили ли сте се по какъв начин вярно да създадете учебна рутина за детето ви? Детето ви отхвърля да се облече, не желае да става от леглото или отхвърля да си мие зъбите. Този вид сюжети са прекомерно познати на доста родители. В доста домове намирането на работеща учебна утринна рутина може да бъде един от най-предизвикателните аспекти на родителството. В доста дни може да откриете, че се борите да заведете децата си на учебно заведение в точния момент. Това е конкуренция с часовника без забележим край!

Сутрешната рутина може да зададе тона за деня. Лесно е да се разочаровате, когато бързате и се пробвате да поддържате нещата допустимо най-организирани, до момента в който приготвяте детето си за учебно заведение и се подготвяте за работа. Въпреки това, в случай че установите утринна рутина, като имате поради няколко основни неща, ще бъде доста по-лесно да започнете деня си по проведен метод и без стрес.

 

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

Създаване на утринна учебна рутина без стрес

Уверете се, че всички получават задоволително сън

 учебна рутина Създаване на утринна учебна рутина без стрес фотография: pinterest

Наличието на спокойна утринна учебна рутина без стрес стартира с това, че всички получават задоволително сън всяка вечер. Сънят е толкоз значим, когато става въпрос за психическото и физическото ни благоденствие, изключително когато става въпрос за растящи деца.

Децата се нуждаят от приблизително 10 часа сън всяка нощ, с цел да поддържат здравословен напредък и развиване. Адекватният сън също е жизненоважен, когато става въпрос за държанието и настройките на нашите деца. Когато децата спят задоволително, за тях става доста по-лесно да стават от леглото всяка заран, което ги прави по-склонни да си сътрудничат.

Също по този начин е значимо родителите да си лягат в рационален час. Получаването на задоволително качествена отмора може да усъвършенства настроението ви и да докара до по-щастливо въодушевление на идната заран. Не забравяйте, че добре отпочиналият родител е благополучен родител.

Пригответе предната вечер

 учебна рутина Създаване на утринна учебна рутина без стрес фотография: pinterest

Друга загадка за по-добра утринна учебна рутина вкъщи е да подготвите всичко предната вечер. Сутрините могат да бъдат безредно време от деня. Приготвянето на някои неща преди лягане е един от методите да намалите утринния стрес, което ще ви разреши повече свободно време за други значими задания. Определете кои задания можете да извършите предната вечер.

Например, може би можете да опаковате учебните принадлежности на детето си в неговата или нейната раница предната вечер. Помислете дали да не вземете облеклата и обувките на детето си за идващия ден. Или още по-добре, работете с детето си, с цел да планирате тоалети за цялата седмица, тъй че то или тя елементарно да вземе тоалета за всеки ден тази заран.

Събудете се по-рано от децата си

 учебна рутина Създаване на утринна учебна рутина без стрес фотография: pinterest

Събуждате ли се едновременно с децата си? Може би е време да извършите дребна промяна и да се разсъните по-рано от нормално.

Опитайте се да ставате 10-15 минути по-рано от вашето малко дете, с цел да имате повече време да свършите няколко неща без спиране, преди детето ви да се разсъни. Например, станете рано, с цел да можете да вземете душ и да приготвите закуска. След като приключите с тези неща, можете да продължите да събуждате детето си и да му помогнете да се приготви за учебно заведение. Така неговата утринна учебна рутина ще бъде доста по-добра.

Помогнете на децата да свикнат да се разсънват с будилник

 учебна рутина Създаване на утринна учебна рутина без стрес фотография: pinterest

Имате ли табиет всяка заран да викате на детето си, с цел да го разсъните? Колко пъти ви се случва да се връщате при спящото си дете, тъй като то или тя просто не желае да стане от леглото? Ако това е нормалният сюжет във вашия дом, пробвайте се да откъснете фамилията си от този табиет, като накарате детето ви да стартира да употребява будилник. Помогнете на детето си да се научи по какъв начин да се разсънва в точния момент единствено и без да натиска бутона за отсрочване. Това освен е положително умеене, с което да оборудвате детето си овреме, само че е и отличен метод да помогнете сутрините да преминат по-гладко и малко по-малко стресиращи. Тази утринна учебна рутина е доста по-добра.

Започнете деня на десния крайник

Вместо да се събуждате мрънкащи и раздразнени, можете да изберете да извършите учебните сутрини по-весели. Опитайте се да започнете деня си, като се разсъните в положително въодушевление. Уверете се, че денят ви стартира добре за вас и вашето дете, като започнете деня с някои сладки моменти родител-дете. Прегърнете детето си, разкажете анекдот, кажете „ Обичам те “ или пуснете малко занимателна музика, с цел да ви развесели за деня.

Всеки може да се възползва от по-малко стресиращата утринна рутина с децата си. Установяването на по-спокойна утринна учебна рутина за вашето семейство не би трябвало да е мъчно или лишава доста време. Можете да започнете единствено с няколко дребни промени. Следвайте тези препоръки, с цел да ви оказват помощ да постигнете по-спокойна и управляема учебна утринна рутина за вас и вашето дете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР