Chu-hi-cha- нов вид чай, който е направен от гъсеници. Chu-hi-cha

...
Chu-hi-cha- нов вид чай, който е направен от гъсеници. Chu-hi-cha
Коментари Харесай

Chu-hi-cha- нов вид чай, който е направен от гъсеници

Chu-hi-cha- нов тип чай, който е изработен от гъсеници. Chu-hi-cha е името на нов тип чай, открит от японски откривател от университета в Киото.

Чаят съдържа изпражнения на гъсеници, които са се хранили с разнообразни растения.

Идеята за чай от гъсеници хрумва на Цуйоши Маруоке, до момента в който е бил студент във факултета по земеделие в университета в Киото. Един ден негов професор му доставил 50 ларви на тютюнев молец, с цел да ги изследва.

Първоначално Маруоке не знаел какво да прави с тях, само че в последна сметка решил най-малко да ги резервира живи. Откъснал няколко листа от близкото черешово дърво и нахранил гъсениците. Докато почиствал изпражненията им, той усетил, че от тях се носи приятна миризма.  Тогава незабавно му хрумнала концепцията да ги свари на чай. 

Тъмният цвят освен придавал тип на чая, само че и напитката миришела на черешов цвят. Този сполучлив опит въодушевил откривателя да изследва в допълнение този тип чай.

Маруоке към този момент е опитал с към 40 разнообразни типа растения и 20 инсекти.  Резултатите били доста обнадеждаващи. Със стотици хиляди растения и инсекти по целия свят, комбинациите били безкрайни.

“Ароматът и усетът на Chu-hee-cha се трансформира трагично според от типа на растенията и насекомите. “Суровите растения имат тръпчив и горчив усет, предопределен да възпира животните да ги ядат, само че някои инсекти са еволюирали, с цел да обезвреждат този усет с ензими в храносмилателната си система ”, споделя той.

В момента се оферират две разновидности на Chu-hee-cha: “Sakura Iraga ” (на базата на листа от черешово дърво) и “Kuri Omizuao ” (на базата на листа от кестен).

Интересното е, че в продължение на стотици години хората са употребявали чай, изработен от изпражнения на копринени буби, като лекарство. Съвременни проучвания демонстрират, че напитката е отличен източник на биологично дейни флавоноиди. Chu-hee-cha обаче е първият търговски чай, изработен от изпражнения на гъсеници.

Млечният път продължава да пораства

Chu-hi-cha- нов тип чай, който е изработен от гъсеници

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР