Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на Олимпийските игри в

...
Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Очакваме около 20 български олимпийци на Игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази заран Оргкомитетът на Олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет срещнаха родните медии с подготовката, организацията и упованията за идния през февруари 2022 година световен състезателен конгрес. Във видео връзката се включиха 21 български публицисти, които получиха детайлна информация за идните игри.

Посланик Дун Сяодзюн посочи смисъла на Олимпиадата в Пекин както за китайските хора, по този начин и за цялата международна общност. Представители на Организационния комитет срещнаха медиите с детайлности към спортните обекти и тяхното бъдеще, зелената стратегия на игрите, превоза, настаняването, културната стратегия – всичко под мотото „ Заедно за бъдещето “. Специално внимание бе обърнато на здравните ограничения преди и по време на игрите. Съобщено бе, че Китай е изцяло подготвен да одобри участниците и гостите на Олимпиадата. Подчертано бе, че през февруари 2022 година Пекин ще стане първият град на планетата домакинствал както на Летни, по този начин и на Зимни олимпийски игри.

Като член на Изпълкома на БОК, президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска срещна участниците в брифинга с подготовката на българските спортисти за игрите и с въпросите към тяхното присъединяване.

„ Имаме чудесно всекидневно съдействие с всички отдели на Организационния комитет по въпросите на акредитацията, пътуването, настаняването в олимпийските села, подготвителните и спортни графици, ограниченията срещу Ковид 19, “ съобщи първата и единствената ни към този момент олимпийска шампионка в зимните спортове.

Дафовска заяви още, че все още българските спортисти са спечелили квоти за присъединяване в следните спортове и дисциплини: биатлон – 4 мъже и 4 дами, алпийски ски – 2 мъже и 1 жена, ски-бягане – 1 мъж, ски-скок – 1 мъж, сноуборд – 1 мъж и фигурно пързаляне – 1 жена. Квалификационните надпревари не престават през декември и началото на януари. Очакваме възможното продобиване на още квоти в алпийските ски – 1 мъж, в ски-бягането - 1 мъж, в шейните - 1 мъж и 1 жена, както и в шорт трек – 1 жена.

Очаква се към 20 български спортисти да вземат участие на игрите. Те ще бъдат настанени и в трите олимпийски села. В олимпийското село в Пекин където се организират надпреварите на лед, ще бъдат настанени нашите спортисти от фигурно пързаляне и шорттрек. В другите две села в планината – в Йенцин ще са българските състезатели в алпийските ски и шейните, а в Джандзяку – спортистите от биатлона, ски-бягането, ски-скока и сноуборда, “ сподели още Дафовска.

След това учители и възпитаници от Институт „ Конфуций “ в София и Велико Търново и китайски студенти и жители в България поздравиха участниците в онлайн срещата с прочувствени видео осъществявания. Брифингът приключи с отговори от страна на представителите на китайското посолство и на Оргкомитета на многочислените въпроси на публицистите. В края всички си пожелаха триумф на идните игри в Пекин и на българските спортисти по време на Олимпиадата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР