Човешкото тяло съдържа голямо количество вода. Този елемент играе важна

...
Човешкото тяло съдържа голямо количество вода. Този елемент играе важна
Коментари Харесай

5 признака, че задържате течности в организма

Човешкото тяло съдържа огромно количество вода. Този детайл играе значима роля за поддържане на салдото в организма. Въпреки това, от време на време тялото може да поеме прекалено много вода, което да окаже отрицателно въздействие върху здравето и външния тип. Поради тази причина ви представяме 5 признаците за задържане на течности в организма и методите за справяне с тях.

1. Подути крайници и глезени

Причини и признаци: Седите на бюрото по през целия ден? Или вашата работа изисква да стоите прави в продължение на часове? Правите ли някои от тези неща, без да се движите доста? Това може да докара до подуването на краката и глезените. Има огромна възможност да изпитвате болежка и възприятие на тежест в краката? Тези признаци могат да се влошат, в случай че вашият аутфит е допълнен с чифт високи обувки.

Как да се справите с това: Повдигайте краката леко, до момента в който лежите. Правете почивки и се разхождайте понякога. Носете комфортни обувки.

2. Подут стомах

Причини и признаци: Месечният цикъл наближава? Използвате противозачатъчни, които съдържат хормони? Или сте подложени на емоционално-заместителна терапия? Всяка една от тези аргументи може да докара до отичане на корема.

Как да се справите с това: Ако имате предменструален синдром, той би трябвало да изчезне в границите на няколко дни. В случай, че подуването е обвързвано с банкет на медикаменти, най-добре да се консултирате с доктор. Много е значимо да извършите това, в случай че положението е съпроводено от болежка и други неприятни признаци.

3. Подут стомах и крайници

Причини и признаци: Задъхвате се прекомерно елементарно? Често изпитвате възприятие на уязвимост и замаяност? Смятате, че страдате от дефицит на въздух у нараснала сърдечна периодичност? Ако забелязвате някои от тези признаци, незабавно се консултирайте с доктор. Те, комбинирани с издут стомах и крайници, могат да посочват сърдечни проблеми.

Как да се справите с това: Консултирайте се с вашия доктор и следвайте инструкциите, които получавате от него. Редовно проверявайте вашето здраве и намалете приема на сол и солени храни.

4. Подуто лице (особено в региона на очите)

Причини и признаци: Какво съдържа вашата вечеря? Дали това не са солени закуски или такива от заведения за бързо хранене и консерви? Ако вашият отговор е позитивен, нищо чудно, че се събуждате с подуто лице.

Как да се справите с това: Подуването на лицето понижава с течение на времето. За да предотвратите сходно положение, ограничете количеството сол и консерванти във вашата ежедневна диета.

5. Подуване и болки в краката

Причини и признаци: Вените на краката наподобяват по-големи? Цветът на кожата е изменен? Имате обрив? Това може да значи, че страдате от венозни проблеми. По някаква причина вашите вени не работят по метода, по който би трябвало или евентуално имате кръвен съсирек.

Как да се справите с това: Консултирайте се с доктор. Може да се наложи да започнете банкет на медикаменти и даже да се подложите на интервенция. Спазвайте предписанията и позволете на краката да почиват задоволително дълго. Носенето на чифт висококачествени компресионни чорапи също може да бъде от изгода.

Други постоянно срещани признаци, които могат да доведат до задържане на течности в организма:

- бременност;
- странични резултати от банкет на лекарства;
- заболяване на белите дробове и други органи, в това число рак;
- пътешестване по въздух;
- недохранване;
- Не забравяйте, че задържането на течности в организма се смята за рисково единствено в случай че се появява без избрана причина или се комбинира с други признаци като болежка, обрив и тресчица

Общи правила за справяне с това положение:

- Поддържайте здравословна диета и намалете приема на солени храни. Не забравяйте да добавите ядки, банани, авокадо, цитрусови плодове и зелени зеленчуци към вашето всекидневно меню.
- Повдигайте краката след дълъг работен ден.
- Консултирайте се с доктор, в случай че задържането на течности на наподобява обикновено и се комбинира с други признаци (болка, обрив и т.н.)
- Редовно приемайте медикаменти (предписани предварително) и следвайте напътствията на здравното лице.
- Помислете за използването на специфични компресионни чорапи, само че се консултирайте с доктор, преди да закупите чифт от тях.

Източник: framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР