Човешкото съзнание е както да забрави определени събития и моменти

...
Човешкото съзнание е както да забрави определени събития и моменти
Коментари Харесай

Как да забравим лош спомен?

Човешкото схващане е както да не помни избрани събития и моменти от живота ни със светкавична скорост, по този начин и да задържа избрани отрицателни страсти за доста дълъг интервал от време. Тези бележи може да останат и за цялостен живот, в случай че не се работи по тематиката. 

Много от хората от Gen Z изпитват съществени компликации в всекидневието си, сблъсквайки се с хора и обстановки, които напомнят за травматични прекарвания. Важно е за всеки субект да успее да почисти тези тъмни краски на съзнанието, а за тази цел може да се следват 4 лесни стъпки, написа каналът Vbox7.

1. Определете неприятния спомен

Първата стъпка към решаването на проблем е назоваването му. Понякога изпитваме смут от дадени действия, без да сме сигурни какъв е първоизточникът. За да се стартира развой по изцеряване е належащо да се откри тъкмо и ясно кой спомен ви мъчи и по кое време се е зародил.

2. Вгледайте се по какъв начин ви въздейства този спомен

Емоционалните контузии изискват в детайли вглеждане във вътрешния свят. Не е целесъобразно да бягате от своя проблем, а по-скоро да се слеете с него и да го изследвате в детайли, с цел да знаете с какво се борите. 

3. Установете какво разсънва страха

Независимо дали приказваме за паяжини по стените, прикосновение с водата, или влизане в лекарски кабинет, от вас зависи да назовете кои моменти ви подхранват и задействат страховете. Само по този начин може да подготвите своето схващане. 

4. Заменяйте неприятните мемоари с положителни

Ако тъгувате по остаряло гадже и видите негова фотография по обществените мрежи пробвайте да помислите за всички тези хубави моменти, които сте имали дружно, вместо да се вглеждате в отрицателното. Така последователно гледката ще ви подтиква да търсите положителното, а болката ще се трансформира в смирено съзерцаване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР