Човешкото общество от древността се опитва да създаде гаранции за

...
Човешкото общество от древността се опитва да създаде гаранции за
Коментари Харесай

Пръчки с надписи „Мениджър” и „Вълча усмивка” открити в психиатрична болница

Човешкото общество от древността се пробва да сътвори гаранции за рани права на всички групи в обществото, през днешния ден има стотици организации, които се занимават с това, само че на разнообразни равнища казусът продължава да съществува. Поради своята накърнимост хората с увреждания са измежду най-рисковите групи за подлагане на унизително отношение и дискриминация.
Пресен случай в наша психиатрична болница да вземем за пример са открити от Комитета по изтезания на Европейска комисия пръчки с надписи, измежду които „ Мениджър” и „ Вълча усмивка”. Случаят е разказан и в отчет до Министерството на здравеопазването, а личният състав на болничното заведение обяснил, че пръчките не са употребявани по предопределение, а били импортирани в лечебното заведение случайно. Това заяви в полемика за политиките в областта на психологичното здраве доктор Румяна Динолова, основен помощник в отдел „ Психично здраве” на Националния център по публично здраве и разбори.
В XXI век даже допускане за сходно „ лечение” е неуместно, разясниха сътрудниците й.
Психиатри на центъра са взели участие в стратегия за оценка за съблюдаване на човешките права в психиатриите и са се натъкнали на фрапиращи образци за тъпчене на достолепието на пациентите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР