Човешка грешка стои зад странните съобщения, изпратени на мобилните телефони

...
Човешка грешка стои зад странните съобщения, изпратени на мобилните телефони
Коментари Харесай

Човешка грешка стои зад известията от BG-ALERT

Човешка неточност стои зад странните известия, изпратени на мобилните телефони на доста жителите. Известията от BG-ALERT с текст „ Внимание, заплаха! “ внесоха ужас и боязън у хората през вчерашния ден вечерта.

В нова позиция от Министерство на вътрешните работи прецизират, че „ по отношение на планувани национални проби на системата BG-ALERT за ранно предизвестие през мобилните мрежи, на 01.11.2023 година от 18:55 до 19:00 бяха извършени предварителни проби “.

Поради човешка неточност бяха изпратени две разнообразни известия през мрежата един от мобилните оператори, които са получени от техни крайни клиенти, допълниха оттова. 

ДЗЗД „ Сискод “ се извинява на популацията, всички наранени страни и институции за породеното безпокойствие и стеснение. След откритата към този момент продуктивност на системата, се надяваме в бъдеще да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди, споделят още от Министерство на вътрешните работи.

След загадъчните известия нощес от ведомството споделиха, че известието не е координирано с Министерство на вътрешните работи и няма връзка с съответно събитие. 

От мобилния оператор пък оповестиха, че систематичен интегратор е изпратил текстовото известие към клиентите им, за което те не са били известени.

„ Тестовото известие не е оповестено от оператора, а от ангажирания с въвеждането на системата BG Alert реализатор “, прецизираха малко по-късно от вътрешното министерство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР