Човешка грешка може да е причината за взрива в Пирогов,

...
Човешка грешка може да е причината за взрива в Пирогов,
Коментари Харесай

Подозират човешка грешка при взрива в Пирогов

Човешка неточност може да е повода за гърмежа в Пирогов, който докара до пожар и до гибелта на двама пациенти рано тази заран. Здравният министър Кирил Ананиев разяснява, че положението на кислородните апарати в лечебното заведение е положително и повода не е в тях. Припомняме, че се взриви кислородна бутилка в една от стаите на Вътрешното поделение в болничното заведение.
Ананиев добави, че има догадка, че е била запалена цигара, само че акцентира, че аргументите за гърмежа не престават да се прецизират.
По думите му сега болничното заведение работи обикновено, не се връщат пациенти, само че има дребни усложнения в противошоковата зала.
За незлонамерена човешка неточност приказва и вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БиТиВи. Не е минало без човешка интервенция, сподели той. Ще има разследване и ще се откри по неоспорим метод повода, увери Дончев. Вицепремиерът добави, че инженери ще обследват още в сряда структурата на постройката, с цел да е сигурна първичната оценка, че тя не е нарушена. Първоначалните оценки на всички експерти са, че постройката не е рискова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР