Човекът винаги се е опитвал да полети в небето, било

...
Човекът винаги се е опитвал да полети в небето, било
Коментари Харесай

Да полетиш като птица

Човекът постоянно се е опитвал да полети в небето, било то с цел да доближи слънцето, или просто поради самото чувство. А в този момент благодарение на особено облекло всеки може да се рее като птица.

На летището до Радомир, единствено на 50 км от София, от този месец за първи път в България се предлага сертифициран курс за полет с уингсют, или костюм с криле.

Скоковете се правят от аероплан на височина 4200м, като се желае опит от най-малко 200 скока с парашут преди този момент, с цел да може да владеят тялото си, тъй като костюмът трансформира тялото в безпилотен аероплан, който би трябвало да бъде точно ръководен. Курсът включва три скока с инструктор, наземна подготовка и видеозаснемане, с цел да бъде оценен скокът и поправени грешките, както и цялостна екипировка.

Българската Скайдайвинг Асоциация дава на членовете си опция да употребяват безвъзмезден костюм за курса и първите си полети, тъй че да могат да напреднат по-бързо и да не известират в по-малък размер костюм, който е за начинаещи. За да се доближи до равнището в рисковите клипове, където хората летят сред скали и на сантиметри от зъберите, се желае доста опит и умения и за жалост доста постоянно случаите са съдбовни.

Скоковете от аероплан с костюм се назовават уингсютинг, и са относително безвредни, подлежат на регулации и образование, като е значимо скачащият да е оптимално квалифициран, с цел да може да се забавлява по време на това рисково преживяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР