Човекът в основата на изтичането на американски класифицирани документи, довело

...
Човекът в основата на изтичането на американски класифицирани документи, довело
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Млад мъж, работил във военна база, е в основата на изтичането на разузнавателна информация

Човекът в основата на приключването на американски класифицирани документи, довело до следствие на службите за националната сигурност в Съединени американски щати, е 20-ина годишен мъж, работил във военна база, заяви в. " Вашингтон пост ", като се базира на членове на неговата онлайн чат група.

Младият мъж споделил класифицираната информация с група в платформата за незабавни известия " Дискорд " (Discord). В групата имало към двадесет и пет мъже и младежи, които споделяли " обща обич към оръжията, военното съоръжение и Бог “, написа изданието.

Вестникът базира информацията си, в която не се загатва името на причинителя, върху изявленията с двама членове на чат групата в " Дискорд ".

Агенция " Ройтерс " не е съумяла да ревизира детайлности от изнесеното във вестника. Министерството на защитата и министерството на правораздаването не са дали отговор незабавно на искане на " Ройтерс " за коментар.

Миналата седмица министерството на правораздаването стартира публично наказателно следствие, откакто въпросът беше издигнат от Пентагона, който прави оценка на вредите, нанесени от евентуално най-зловредното приключване на американска класифицирана информация през последните години.

Един от източниците на " Вашингтон пост " разказва младия мъж като човек, почитан от членовете на чат групата.

" Той е в добра форма. Силен е. Въоръжен е. Обучен е. Почти всичко, което можете да очаквате от един първокачествен филм ", сподели член на чат групата, който не е навършил 18 години и приказва при изискване за анонимност с разрешението на майка му, оповестява " Вашингтон пост ".

Американските служби за национална сигурност и министерството на правораздаването проверяват приключването на документи, с цел да оценят вредите за националната сигурност и за връзките със съдружници и други страни, в това число Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР