Човекът, който обеща на народа спасение от побългаряване, очевидно няма

...
Човекът, който обеща на народа спасение от побългаряване, очевидно няма
Коментари Харесай

Мицкоски спасява РСМ от побългаряване, семейството му с български паспорти и фирми в България

" Човекът, който даде обещание на народа избавление от " побългаряване ", явно няма проблем с българската валута, няма проблем и членове на фамилията му, негови близки съратници да имат освен " български " генезис ", само че и компании в България. Такъв е казусът с Йорданчо Янев, брачен партньор на сестрата на брачната половинка на Християн Мицкоски, водача на МВРО-ДПМНЕ, който е един от най-близките съратници на Мицкоски в партията, политически деен герой против " побългаряването ", който лицемерно печели милиони години наред в прилежаща България ", написа infomax.mk.

Според обявата, точно Янев на 9 февруари 2011 година записва в България като едноличен притежател на капитала компания " Дано транс ". Седалището на компанията е в област Благоевград, община Перич, като компанията се занимава главно с транспортна активност. Тя има оборот от няколко милиона евро годишно, което прави компанията на баджаника на Мицкоски една от най-успешните компании в районен съд Македония.

" Фирмата, основана от Янев е с капитал от едвам 2 хиляди евро през 2011 година, единствено две години по-късно стартира да прави оборот в милиони евро. През 2013 година оборотът на компанията за зет на Мицкоски в прилежаща България е съвсем 1,3 млн. евро, същият оборот е и през 2014 година, през идващите три години оборотът на компанията на Янев доближава съвсем 1,5 млн. евро, през 2018 година когато Мицкоски става ръководител на ВМРО-ДПМНЕ той доближава сума от съвсем 1,6 милиона евро. През 2019, 2020 и 2021 година оборотът на компанията за баджанака на Мицкоски варира от 1,2 милиона евро до съвсем 1 милион евро ", написа infomax.mk.

" И до момента в който близкият на Янев, Християн Мицкоски, ръководител на ВМРО-ДПМНЕ, убеждава македонските жители, че прилежаща България е вражеска страна, която ще блокира Македония на всяка стъпка в процеса на присъединение към Европейския съюз, фамилията му се радва на преимуществата на европейската стопанска система, вършат милиони в прилежаща България ", разяснява изданието, съгласно което това не е единственото сдружение в България, в което Янев е имал присъединяване.

Именно той попада и като съучастник във компанията " ДД М ТРАНС ", дял от който по-късно продаде при започване на предходната година. И тази компания, за македонските условия, реализира съществени стопански резултати с оборот от към 100 хиляди евро, от 2013 година нататък.

" Иронията и лицемерието обаче не свършват дотук, по тази причина тъкмо преди три години БГНЕС разгласява публикация, в която уточни, че брачната половинка на Християн Мицкоски е от " български генезис ".

Според текста, оповестен от БГНЕС, " Стевица Янева, която е сестра на брачната половинка на Християн Мицкоски – Роузи, има българско поданство. Това излиза наяве от изборните описи за идните парламентарни избори в България, планувани за 4 април ", написа организацията. Стевица, който работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт, който може да получи единствено въз основа на потвърден български генезис и самоопределяне.

Съпругът й Йорданчо Янев, добавя организацията, е притежател на най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български жител и попада в изборните описи в Благоевград.

" Ако Стевица Янева има българско поданство по потвърден генезис, тъй като такова се дава единствено в случай че предците ви са българи, то излиза, че и Рози Мицкоска е българка ", заключава БГНЕС.

И в този момент представете си иронията, Християн Мицкоски, на който половината от най-близките му родственици са се оповестили за българи, ще избави Македония от " побългаряване " и македонците от " побългаряване ". И най-после да си напомним какво сподели Мицкоски на Борисов на среща, която смяташе, че не се записва. На въпроса на Борисов: " Какво ще извършите, в случай че дойдете на власт ", Мицкоски споделя: Ще подкрепим всичко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР